Безпечно обираємо та споживаємо мандарини
Мандарини – не тільки смачні та ароматні, але водночас є джерелом низки корисних вітамінів та мікроелементів. Проте виникають випадки, коли цей фрукт приносить не тільки радість. Щоб цього уникнути, пропонуємо споживачам дотримуватись таких простих правил:
-
звертайте увагу на зовнішній вигляд фрукту – він має бути пружним, не деформованим, рівного помаранчевого кольору, з непошкодженою шкіркою. Інакше – краще відмовитись від покупки;
-
у мандарина свій характерний приємний аромат, а якщо чуєте у запаху неприємні, не притаманні йому домішки – не купуйте такий фрукт;
-
обов’язково ретельно мийте мандарини перед вживанням. На його шкірці можуть бути бруд та шкідливі мікроорганізми, які можуть потрапити в організм через руки;
-
не купуйте мандарини в місцях стихійної торгівлі або у неофіційних продавців в мережі інтернет.
Ці правила, до речі, актуальні для всіх фруктів і овочів. Тому будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!
Відділ безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області