Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

APD: Синергія співпраці заради сталого сільського розвитку

Дата: 17.01.2024 16:21
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Представники Чорнухинської громади – однієї з пілотних громад Проекту «Німецько-український  агрополітичний діалог» (АPD), взяли участь у підсумковому міжрегіональному заході проекту що відбувся на території Узинської громади Київської області під гаслом: «Агроекономічний розвиток громад. Синергетичний ефект співпраці від локального до національного рівнів влади». В заході взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України (МАПП), Полтавської, Вінницької, Івано-Франківської та Одеської обласних військових адміністрацій, ННЦ «Інститут аграрної економіки», Всеукраїнської асоціації громад.

В ході триденного заходу фахівцями пілотних громад було презентовано агроекономічні паспорти громад, підготовлені протягом 2023 року в межах проекту АPD. За концепцією агроекономічний паспорт громади це – стислий аналіз місцевого агроекономічного потенціалу, що може успішно використовуватись фахівцями для роботи з інвесторами, а також підготовки та обґрунтування програмних документів різного рівня – від місцевого до національного.  

«Агроекономічний паспорт є зручним інструментом для оцінки потенціалу громади в сфері аграрного та сільського розвитку. Така інформація є корисною і затребуваною на всіх рівнях державного управління. Міністерство та фахові управління в областях потребують таких даних для більш ефективного розвитку аграрної політики та політики сільського розвитку на місцях», – відмітила Діана Короткевич, уповноважена представниця МАПП.

Презентуючи агроекономічний паспорт Чорнухинської громади, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Олена Пенцко подякувала проекту АPD за унікальну можливість для посадовців з місцевих громад працювати та комунікувати в єдиному просторі з фахівцями обласного та експертами національного рівня, бо саме такий формат роботи створює найефективнішу синергію знань, досвіду, можливостей та повноважень заради збереження та реалізації економічно-інвестиційного потенціалу сільських територій. 

Директор Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА Сергій Фролов, виступаючи у підсумку презентації Чорнухинської громади, зазначив, що передумовою успішного соціально-економічного розвитку територіальних громад, особливо сільських територій, є їх активна позиція та відповідальне ставлення до ресурсів та можливостей для формування сталої економічної спроможності.    

Директор з розвитку Всеукраїнської асоціації громад Ігор Абрам’юк представив дослідження щодо якісних підходів до сучасного формування стратегій економічного розвитку громад в контексті  аграрного та сільського розвитку.

Аналіз та вдосконалення стратегічних документів пілотних громад визначено основним напрямком діяльності проєкту АПД у 2024 році.

Агроекономічний паспорт Чорнухинської ТГ доступний за посиланням: https://rada.info/upload/users_files/22550119/94c39de4ad5f5068adb243d5621aed50.pdf

Учасники заходу ознайомились з практикою глибокої переробки сільськогосподарської продукції та створення високої доданої вартості на прикладі роботи місцевого бізнесу Узинської територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь