Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відбулось чергове засідання з розробки стратегії розвитку Чорнухинської громади

Дата: 31.10.2023 08:41
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

26 жовтня 2023 року за сприяння USAID «ГОВЕРЛА» в приміщенні конференц-залу Чорнухинського літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди  відбулося засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Чорнухинської територіальної громади.

Під головуванням селищного голови Олександра Василенка, в засіданні взяли участь  члени Робочої групи, залучений консультант з місцевого економічного розвитку Дмитро Лукін та жителі громади, які виявили бажання долучитися до процесу планування розвитку громади.

Під час засідання були підведенні проміжні підсумки роботи та погоджено остаточний варіант стратегічного бачення розвитку громади:

Чорнухинщина - територія безпеки та високої якості життя, доступних можливостей економічного, соціального та особистісного розвитку, живих традицій та природних скарбів центру України.

Громада, де розвивається підприємництво, кооперативи та високоефективне екологічно чисте аграрне виробництво з переробкою, сформований та діє потужний туристичний кластер.

Місце, де народилась філософія Григорія Сковороди.

Залучений експерт з розробки місцевих стратегій розвитку Дмитро Лукін підкреслив, що стратегічне бачення майбутнього громади є певним дороговказом для побудови комплексного плану, який складається з стратегічних та оперативних цілей (напрямів).

Робоча група після ретельного обговорення виділила три стратегічні цілі розвитку громади:

  • Напрям А. Підвищення економічної спроможності громади.
  • Напрям В. Інфраструктура для комфортного життя в громаді.
  • Напрям С. Зростання згуртованості та управлінської спроможності громади.

Для подальшої конкретизації процесу стратегування робоча група сформувала оперативні цілі та поточні завдання.

Разом з цим робоча група оперативно працює над розробкою проектних ідей та плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Чорнухинської громади.

Розробка Стратегії розвитку громади розпочалася в лютому 2023 року. З серпня 2023 року  експертну та організаційну підтримку процесу надає громадська організація «Ендшпіль» в рамках її проекту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Цей захід не обов’язково відображає погляди USAID та уряду США.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь