Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 12.07.2023 09:17
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

За шість місяців поточного року податківцями Полтавщини донараховано податкових зобов’язань на суму понад 36 млн гривень

У Головному управління ДПС у Полтавській області повідомляють, що за січень – червень 2023 року фахівцями управління податкового аудиту здійснено 1058 перевірок суб’єктів господарювання, з яких 785 фактичних.

У коментарі представникам місцевих ЗМІ в. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова відзначила, що протягом першого півріччя поточного року за результатами роботи підрозділів управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області до державного бюджету донараховано 36,5 млн грн податкових зобов'язань, із яких до бюджету вже надійшло 8,8 млн гривень. Узгоджено грошових зобов’язань за актами перевірок у розмірі 34,8 млн гривень.

За результатами контрольно-перевірочних заходів зменшено суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету, на 239,9 млн грн, зокрема, від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 2,4 млн гривень. Тим самим упереджено несплату податку на прибуток в сумі 434,2 тисячі гривень. У зазначеному періоді сума зменшеного від'ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом із ПДВ склала 11,7 млн гривень.

 У ході проведених перевірок до бюджету донараховано штрафних (фінансових) санкцій на суму 12,5 млн гривень. За результатами перевірок, згідно з якими наступив термін сплати, забезпечено надходження до бюджету узгоджених донарахувань на суму 3,8 млн гривень.

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Який порядок оподаткування ПДФО допомоги на поховання, що виплачується юридичною особою – роботодавцем родичам померлого працівника за останнім місцем роботи?

Відповідно до п.п. «б» п.п. 165.1.22 п. 165.1 ст. 165 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включаються кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на поховання платнику податку роботодавцем такого померлого платника податку за його останнім місцем роботи (у тому числі перед виходом на пенсію) у розмірі, що не перевищує подвійний розмір суми, визначеної в абзаці першому п.п. 169.4.1 п. 169.4 ст. 169 ПКУ (у 2023 році – 7520,00 гривень).

Сума перевищення за її наявності остаточно оподатковується під час її нарахування (виплати, надання).

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь