Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 05.07.2023 10:07
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

На Полтавщині електронними довірчими послугами від ДПС скористалися майже 10 тисяч осіб

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що протягом січня – червня 2023 року фахівцями сектору реєстрації користувачів сформовано 9826 сертифікатів відкритих ключів. Із них у відокремлених пунктах реєстрації (далі -  ВПР) м. Полтави – 6550 та м. Кременчука – 3276.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова зазначила, що протягом червня 2023 року фахівці податкової служби області сформували платникам 1740 сертифікатів відкритих ключів, що складає понад 17,0 відсотків від загальної кількості сформованих з початку поточного року.

Електронними довірчими послугами скористалися 2719 юридичних осіб і 1858 фізичних осіб. Суб’єкти господарської діяльності отримали 2996 ЕДП у м. Полтаві та 1581 ЕДП у м. Кременчук. 895 заявників подали заяви про зміну статусу сертифіката відкритого ключа, із них у ВПР м. Полтави – 704, у ВПР м. Кременчука – 191.

Нагадуємо, що у податковій службі Полтавщини працюють два відокремлених пункти реєстрації: один із них за адресою м. Полтава, вул. Європейська, 155, поверх 1, зал № 1, кімната 1, інший – м. Кременчук, вул. Троїцька, 76, поверх 1, кімната 102.

Завдяки доступним електронним сервісам від ДПС України у платників є можливість повторного формування сертифікатів відкритих ключів, а також дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО (https://ca.tax.gov.ua/manage-certificates).

Користуватися електронними послугами ДПС легко, швидко та зручно!

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Знов працюють телефонні шахраї! 

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє про випадки телефонного шахрайства з боку невідомих осіб у територіальних громадах.

Так, на минулому тижні до керівників підприємств та ФОП, які обслуговуються Котелевською ДПІ, надходили дзвінки невідомих осіб від імені начальника Котелевської ДПІ Віталії Матюшенко. Злодії звертаються із проханням перерахувати кошти на картковий рахунок.

Також стало відомо про аналогічні дії у Диканській територіальній громаді. До керівників підприємств, установ та організацій, надходили дзвінки із прихованих номерів із пропозицією перетелефонувати  Олександру Литвину за номерами: +380982997553; +380976242294. Злодії представлялися Олександром Авраменком (+380979414492) із проханням терміново надати матеріальну підтримку.

Повідомляють про випадки телефонного шахрайства у Карлівській громаді, зокрема, платникам податків, керівникам фермерських господарств та ФОП, які обслуговуються Карлівською ДПІ, телефонували невідомі особи, які вимагали неправомірну вигоду.

Злодії продовжили працювати за традиційною схемою – зафіксовані випадки телефонних дзвінків, щодо вимагання неправомірної вигоди від імені начальника Решетилівської ДПІ Віталія Найдьона. Від платників податків надійшла інформація щодо шахраїв, які просять перерахувати кошти (засобами телефонного зв’язку). Злодії використовують номери телефонів: +380979677833; +380979677989.

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що службові особи ДПС Полтавщини жодних вказівок по телефону щодо проведення перевірок, збирання коштів від свого чи від імені довірених осіб давати не можуть. Працівники органів ДПС мають діяти виключно в межах норм Податкового Кодексу та законодавства України.

Наполегливо радимо не вступати у перемовини з телефонними шахраями та не перераховувати їм кошти, бути пильними та обачними. При виявленні таких фактів негайно звертатись до органів Національної поліції, ДБР, СБУ та прокуратури.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь