Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Знання та досвід великого бізнесу – місцевим громадам заради відновлення

Дата: 27.06.2023 09:55
Кількість переглядів: 277

Фото без опису

Інвестиційна та проєктна діяльність, зокрема – робота з донорами та проектами міжнародної технічної підтримки, набуває дедалі більшої актуальності для місцевих територіальних громад. Одна з передумов успіху громад у роботі з донорами та партнерами -  прозорість управління, довіра та якісна репутація.   

ГО «Центр громадянських ініціатив» спільно з Support to Anti-Corruption Champion Institutions (SACCI) Program in Ukraine в рамках Проєкту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» за підтримки Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) провели тренінг для представників територіальних громад «Робота з донорами, інвестиційна та проєктна діяльність в органах місцевого самоврядування. Прозорість та відкритість процесів як передумова запобігання корупції».

З фахівцями територіальних громад протягом дводенного тренінгу працювали експерти національного рівня: Марина Безрукова (член правління НЕК «Укренерго»), Олег Павленко (директор з інвестицій НЕК «Укренерго»)  та Олена Колтик (керівниця коаліції Ukraine Support Team (UST)).

Яке значення має репутації та довіри в роботі з міжнародними донорами? Як їх здобути? У чому специфіка роботи з міжнародними фінансовими організаціями? Які види міжнародної допомоги сьогодні доступні для громад? Які ключові відмінності та важливі аспекти міжнародної співпраці?  

Головне: донорські та інші міжнародні організації сьогодні орієнтуються на роботу лише з тими громадами, які передусім прозорі, чітко вміють формулювати свої потреби, відображати їх в проектних пропозиціях а також  оперативно та відповідально реалізувати заплановане. Важливо - вміння комунікувати з партнерами та громадськістю. Без виконання цих умов перспектива участі в проєктах міжнародної співпраці відсутня, а спроможність тяжіє до нуля.

Топ-менеджери великого бізнесу поділились з представниками громад знаннями та практичним досвідом з підготовки та реалізації інвестиційних проектів із залученням міжнародних ресурсів, розробки чекліста та плану дій, формування успішної команди, формулювання потреб, їх ранжування, тощо. Ці знання та досвід допоможуть не лише громадам, а й дозволять спростити роботу донорам, допоможуть усунути можливі бар’єри в роботі з місцевим самоврядуванням, оскільки запит на відбудову країни сьогодні дуже значний.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь