Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 22.06.2023 11:36
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Податківці Полтавщини провели екскурсію для здобувачів вищої освіти

Підвищення рівня обізнаності і податкової культури молодого покоління та залучення амбітних фахівців до роботи в органах податкової служби Полтавщини –  важливий вектор роботи податківців. Нещодавно була проведена екскурсійна зустріч зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня факультету обліку та фінансів Полтавського державного аграрного університету за участі професора кафедри фінансів, банківської справи та страхування Людмили Капаєвої.

Захід відбувся у стінах Державної податкової інспекції у м. Полтаві під головуванням заступника начальника ДПІ у м. Полтаві – начальника відділу податкових сервісів та звітності, організації роботи ЦОП Світлани Лактіонової та головного державного інспектора управління персоналу Головного управління ДПС у Полтавській області Юлії Старченко.

Здобувачі вищої освіти дізналися про принцип роботи Центрів обслуговування платників і переліком адміністративних послуг, сучасних електронних сервісів, які впроваджені Державною податковою службою України. Під час зустрічі учасники поспілкувалися про важливість повної та своєчасної сплати податків і зборів, адже під час дії воєнного стану важливо мати активну громадянську позицію та підтримувати державу на економічному фронті.

Особливу увагу приділено профорієнтаційній роботі серед студентів для початку трудової діяльності в лавах податківців. Задля цього молодь ознайомили із можливостями проходження практики на базі Головного управління ДПС у Полтавській області та подальшого працевлаштування. Наприкінці зустрічі майбутні фахівці отримали відповіді на свої запитання, друковану продукцію за тематикою «Право на податкову знижку» та подякували податківцям за цікавий та змістовний захід.

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Платники Полтавщини подали понад 300 тисяч податкових декларацій

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що протягом січня – травня 2023 року організовано роботу ДПІ щодо приймання звітності на паперових носіях, засобами телекомунікаційного зв’язку та імпортування показників звітності з електронного носія.  

За повідомленням в. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алли Рябкової, станом на 1 червня поточного року до контролюючих органів Полтавської області платниками податків подано 327 568 податкових декларацій, із яких 322 972 (98,6 %) – засобами телекомунікаційного зв’язку, серед них 162 920 (98,93 %) – юридичними особами та 160 052 (98,26 %) – фізичними особами.

Протягом січня – травня 2023 року спеціалістами Головного управління ДПС у Полтавській області забезпечено своєчасну обробку відомостей від державних реєстраторів у кількості 13 309.

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області постійно проводять роз’яснювальну роботу з платниками щодо вдосконалення та переваг використання електронних сервісів ДПС України, підвищують ефективність адміністрування податків та зборів.

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Затверджено норми виробничих втрат спирту коньячного, зернового дистиляту та інших спиртових дистилятів і норми втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоїв

Відповідно до абзацу другого пункту 214.6 статті 214 Податкового кодексу України, частини першої статті 13 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» норми виробничих втрат і виходу спирту етилового, у тому числі біоетанолу; норми виробничих втрат і виходу спирту коньячного, плодового, зернового дистиляту та інших спиртових дистилятів і ректифікатів; норми втрат спирту та норми втрат і виходу готової продукції під час виробництва алкогольних напоїв затверджуються Кабінетом Міністрів України.

З 25 листопада 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2022 року № 1310 «Про затвердження норм виробничих втрат спирту коньячного, зернового дистиляту та інших спиртових дистилятів і норм втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоїв» (далі – постанова № 1310), якою:

затверджено норми виробничих втрат спирту коньячного, зернового дистиляту та інших спиртових дистилятів і норми втрат спирту та готової продукції під час виробництва деяких видів алкогольних напоїв;

установлено, що на період воєнного стану на території України та протягом шести місяців з дня його припинення або скасування дозволяється застосування суб’єктами господарювання норм втрат спиртових дистилятів та/або алкогольних напоїв, відсутніх у затверджених згідно з пунктом 1 постанови № 1310 нормах втрат, відповідно до нормативних документів, згідно з якими виготовляються відповідні спиртові дистиляти та/або алкогольні напої;

визнано такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від15 лютого 1999 року № 186 «Про деякі питання державного регулювання виробництва спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів» (Офіційний вісник України, 1999 р., № 7, ст. 237) та зміни, які вносились до неї.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь