Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 12.06.2023 09:34
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

З початку року податківцями Полтавщини донараховано податкових зобов’язань на понад 13 млн гривень

У коментарі представникам місцевих ЗМІ в. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова повідомила, що за січень – травень 2023 року фахівцями управління податкового аудиту здійснено 888 перевірок суб’єктів господарювання, з яких 659 фактичних.

Протягом січня – травня поточного року за результатами роботи підрозділів управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області до державного бюджету донараховано – 13,3 млн грн податкових зобов'язань, із яких до бюджету вже надійшло 7,1 млн гривень. Узгоджено грошових зобов’язань за актами перевірок – 10,4 млн гривень.

За результатами контрольно-перевірочних заходів зменшено суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету на 237,5 млн грн, та від’ємне значення об’єкта оподаткування податком на прибуток на 2,4 млн грн, тим самим упереджено несплату податку на прибуток на суму 434,2 тисячі гривень. Сума зменшеного від'ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом із ПДВ склала 10,8 млн гривень.

У ході проведених перевірок до бюджету донараховано штрафних (фінансових) санкцій на суму 4,71 млн гривень. За результатами перевірок, згідно з якими наступив термін сплати, забезпечено надходження до бюджету узгоджених донарахувань на суму 2,72 млн гривень.

Головне управління ДПС у Полтавській області

З 30.05.2023 діють нові довідники податкових пільг

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє.

ДПС України на вебпорталі  оприлюднила нові довідники податкових пільг, а саме:  

- Довідник податкових пільг № 116/1, що є втратами доходів бюджету;

- Довідник інших податкових пільг № 116/2.

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, плати за землю, ПДВ, акцизного податку, податку на нерухоме майно, місцевих податків та зборів, а також початок та кінець дії пільг.

Нагадуємо, що облік сум податкових пільг, отриманих суб’єктами господарювання, здійснюють контролюючі органи на підставі інформації, наявної у поданих такими суб’єктами господарювання податкових деклараціях.

Довідники розміщені на вебпорталі ДПС України за посиланням

https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь