Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відкриття КП «Екосервіс 2022»

Дата: 23.05.2023 16:39
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

19 травня відбулося урочисте відкриття КП «Екосервіс 2022». З цієї нагоди захід відвідали представники Мінінфраструктури, Міндовкілля, Полтавської обласної військової адміністрації. Також участь у заході взяли представники Чорнухинської, Пирятинської, Гребінківської та Новооржицької громад, які в рамках міжмуніципального співробітництва є співзасновниками підприємства.

КП «Екосервіс 2022» створене з метою управління відсортованими твердими побутовими відходами в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

Учасників заходу було ознайомлено з матеріально-технічною базою підприємства; технологічним процесом прийому, досортовування, пресування вторсировини, продемонстровано сучасну європейську техніку: сортувальну лінію, спецавтотранспорт, прес, навантажувач. Все це обладнання, а також контейнери для роздільного збору відходів, якими оснащене підприємство, два тракторних причепи було закуплено за кошти німецьких партнерів GIZ – 350 тисяч євро.

Об’єднання зусиль кількох громад у сфері цивілізованого поводження з ТПВ, шляхом їх збору, досортовування та реалізації як вторинної сировини – це найкращий варіант управління відходами, – цей меседж був основним у виступах гостей та експертів з охорони довкілля. Отож досвід наших громад-партнерів, які пройшли шлях протягом двох років від ідеї до створення підприємства, є надзвичайно цінним і показовим для інших громад по всій Україні.

В ході зустрічі було детально проаналізовано економічну складову функціонування підприємства – експерт Андрій Скрильник презентував розрахунки й алгоритми роботи, в результаті успішного виконання яких підприємство матиме хорошу рентабельність. Експертом Артемом Дубовиком було презентовано логотип КП «Екосервіс 2022».

Проєкти охорони довкілля – один із головних напрямків роботи виконавчого комітету селищної ради. Тому успішна робота КП «Екосервіс 2022» на теренах нашої громади є для нас надзвичайно важливою. Тож продовжуємо налагоджувати цивілізований підхід до сортування, збору та утилізації сміття, працюємо у напрямку зміни свідомості наших мешканців.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь