Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 22.05.2023 09:53
Кількість переглядів: 113

Платники податків Полтавщини спрямували 320 млн грн на підтримку українського війська

З початку 2023 року на підтримку українських захисників від платників Полтавської області до державного бюджету надійшло 320,2 млн грн військового збору. Такий показник на 24,3 відсотка перевищує надходження за відповідний період минулого року. В грошовому еквіваленті цей приріст становить 62,6 млн грн додаткових коштів, які надійшли до бюджету.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова відзначила представникам місцевих ЗМІ, що позитивна динаміка надходжень по військовому збору, в першу чергу, є результатом проведення заходів, спрямованих на легалізацію трудових відносин. В умовах повномасштабної війни, коли всі зусилля держави спрямовані на наближення перемоги, незадекларована праця наносить невиправної шкоди обороноздатності країни.

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області, дякують платникам податків за підтримку економічного фронту держави та Збройних Сил України.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Фізичні особи мають можливість сплатити податки, збори, платежічерез Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Полтавській  області повідомляє, що платники податків – фізичні особи мають можливість сплатити податки, збори, платежі у приватній частині Електронного кабінету платника на вебпорталі   ДПС за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua .

Меню «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини Електронного кабінету надає користувачу доступ до його особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного пункту меню відображається зведена інформація станом на момент звернення, що містить наступні дані по кожному виду платежу:

- назва територіального органу ДПС;

- код платежу;

- стаття;

- назва платежу;

- надміру сплачені суми та суми, які будуть нараховані в наступних звітних періодах «+» (надміру сплачені суми єдиного внеску (авансові платежі) для ЄВ);

- податковий борг «-» (без врахування пені) (заборгованість «-» з ЄВ);

- залишок несплаченої пені;

- не застосована штрафна санкція (передбачена відповідно норм ПКУ);

- термін сплати.

Обравши один із податків (зборів, платежів), фізичні особи, після ідентифікації, мають можливість за допомогою платіжної системи платіжною картою сплатити податки, збори, платежі. При цьому заповнення усіх необхідних платіжних реквізитів на сайті платіжної системи здійснюється автоматично, а користувачу достатньо зазначити суму  та реквізити платіжної карти.

При цьому нагадуємо, що робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

З інформацією щодо сплати податків, зборів, платежів фізичними особами можна ознайомитись в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділу «Допомога» Електронного кабінету платника за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua/help/ .

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Платниками податків Полтавщини спрямовано до державного бюджету понад 1 мільярд гривень ПДВ

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що за січень – квітень 2023 року до державного бюджету надійшло 1 млрд 862,3 млн грн податку на додану вартість.

В. о. начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова відзначила, що сума податку на додану вартість, яка надійшла станом на початок травня поточного року, на 408,4 млн грн більше надходжень за відповідний період 2022 року (1 млрд 453,9 млн гривень).

З початку 2023 року на розрахункові рахунки платників області відшкодовано суму ПДВ у розмірі 508,7 млн гривень.

Додатково повідомляємо про відновлення функціонування пошукового сервісу «Реєстр платників ПДВ», який ви знайдете  за посиланням  https://cabinet.tax.gov.ua/registers. Доступ до відомостей реєстру платників ПДВ надається шляхом пошуку за кодом ЄДРПОУ або ІПН  за умови ідентифікації особи, яка бажає отримати такі відомості, з використанням засобів електронної ідентифікації (кваліфікованим або удосконаленим електронним підписом).

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь