Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 01.05.2023 09:11
Кількість переглядів: 104

Фото без опису

Довідник типів об'єктів оподаткування для заповнення  повідомлення за  формою №20-ОПП

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що відповідно до п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України платники податків підлягають реєстрації або взяттю на облік у контролюючих органах за місцем проживання особи (основне місце обліку), а також за місцем розташування (реєстрації) рухомого та нерухомого майна, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (неосновне місце обліку).

Платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти контролюючі органи за основним місцем про всі об’єкти оподаткування та об’єкти, пов’язані з оподаткуванням.

Згідно з Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588 із змінами, повідомлення про об'єкти оподаткування або об'єкти, пов'язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків. Форма цього повідомлення передбачає заповнення типу об'єкта оподаткування.

Ознайомитися з  довідником    типів   об'єктів оподаткування для заповнення повідомлення форма № 20-ОПП можна за посиланням: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/127294.html.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Вкладники полтавських банків спрямували до бюджету понад 10 млн грн ПДФО

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Полтавській області, з початку 2023 року фінансові установи регіону перерахували до бюджету 10 млн 222 тис грн податку на доходи фізичних осіб з процентів за депозитами. 

Заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов зазначив представникам місцевих ЗМІ, що внесок вкладників банків до бюджету у вигляді сплаченого ПДФО на 3 млн 506 тис гривень перевищив аналогічні показники минулого року. Найбільші суми надійшли із доходів вкладників м. Полтави.

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області нагадують, що нараховані проценти за вкладами у банках, кредитних спілках та інших фінансових установах оподатковуються за ставкою ПДФО 18 відсотків та військовим збором у розмірі 1,5 відсотка.

Податкові агенти, які нараховують доходи у вигляді процентів у податковому розрахунку за формою 4-ДФ, відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківській рахунок та загальну суму утриманого з них податку. При цьому інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників до органів податкової служби не передаються.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Полтавські підприємці надають перевагу програмним РРО

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що станом на початок квітня 2023 року зареєстровано 7 808 ПРРО, з них юридичними особами – 220, фізичними особами – підприємцями – 7 588. За повідомленням заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алли Рябкової, тільки з початку року від платників податків до податкової служби Полтавщини надійшло 4 688 заяв на реєстрацію РРО/КОРО/РК, 478 заяв на перереєстрацію РРО/КОРО/РК, 1 768 заяв на скасування реєстрації РРО/КОРО/РК. За аналогічний період минулого року надійшло 7 568 заяв на реєстрацію РРО/КОРО/РК, 607 заяв на перереєстрацію РРО/КОРО/РК, 1 363 заяви на скасування реєстрації РРО/КОРО/РК. За три місяці 2023 року складено 210 рішень про скасування реєстрації РРО та 20 рішень про скасування реєстрації КОРО.

Від платників, які перебувають на обліку в Головному управлінні ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, за січень – березень 2023 року надійшло 187 заяв на реєстрацію РРО/КОРО/РК, 57 заяв на перереєстрацію РРО/КОРО/РК, 122 заяви на скасування реєстрації РРО/КОРО/РК. За рішенням контролюючого органу скасовано реєстрацію 109 РРО та 36 КОРО.

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, які планують зареєструвати ПРРО, на те, що Державна податкова служба розробила та впровадила нові версії програмного забезпечення ПРРО для iOS, WEB, Windows та Android, які можна безкоштовно завантажити на вебпорталі ДПС. Детальна інструкція доступна за посиланням.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь