Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 24.04.2023 08:53
Кількість переглядів: 130

Фото без опису

ДПС зможе арештовувати та стягувати кошти з електронних гаманців в рахунок податкового боргу

Головне управління ДПС у Полтавській області звертає увагу, що Законом України від 30 червня 2021 року № 1591-IX «Про платіжні послуги» (далі - Закон № 1591-IX)» зокрема визначено:

1) перелік учасників платіжної інфраструктури, котрі можуть надавати платіжні послуги. Його розширено небанківськими надавачами платіжних послуг (наприклад оператори поштового зв'язку, платіжні установи, філії іноземних платіжних установ, тощо) та емітентами електронних грошей, в яких відкриваються відповідні рахунки клієнтам;

2) єдиним документом, котрий надається ініціатором платіжної операції надавачу платіжних послуг є платіжна інструкція (раніше ініціювання списання коштів з рахунків платників у банках відбувалось на підставі розрахункових документів: платіжного доручення, платіжного доручення-вимоги, платіжної вимоги, інкасового доручення (розпорядження), тощо);

3) визначено перелік реквізитів платіжної інструкції (раніше затверджувалися стандартизовані форми розрахункових документів, зокрема інкасового доручення (розпорядження)).

З метою узгодження з положеннями Закону № 1591-IX термінології окремих положень Податкового кодексу України (далі - Кодекс), які тим чи іншим способом стосувалися банківських установ, рахунків клієнтів банків, переказу коштів, прийнято Закон України від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» (далі - Закон № 2888-ІХ), який набрав чинності з 1 квітня 2023 року.

Поряд з іншими змінами Законом № 2888-ІХ були удосконалені окремі положення Кодексу, що стосуються окремих функцій та прав контролюючих органів, а також здійснення контролюючими органами передбачених Кодексом повноважень щодо зупинення видаткових операцій на рахунках платників податків, арешту коштів, стягнення коштів. Такими змінами надано можливість здійснювати:

стягнення коштів платника з рахунків у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачів платіжних послуг, а також з електронних гаманців, відкритих в емітентів електронних грошей, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини;

зупинення видаткових операцій на рахунках/електронних гаманцях такого платника податків у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей;

накладення арешту на цінні папери та/або кошти та інші цінності такого платника податків, що знаходяться в банку, іншій фінансовій установі, небанківського надавала платіжних послуг, емітента електронних грошей.

Головне управління ДПС у Полтавській області

ЗІР – інформаційний сервіс від ДПС України, орієнтований на сучасні вимоги платників податків

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) – інформаційний сервіс, який надає можливість платникам податків мінімізувати витрати часу на отримання інформації і самостійно ознайомитись із:

відповідями на запитання щодо оподаткування, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДПС, з якими платники податків звертаються до Контакт-центру ДПС за номером телефону 0 800 501 007(для дзвінків із України) та  +380 44 454 16 13  (для дзвінків із-за меж України);

нормативно-правовими документами та останніми змінами в законодавстві;

діючими ставками податків та зборів, податковим календарем;

актуальними питаннями щодо отримання електронних довірчих послуг тощо.

ЗІР постійно вдосконалюється орієнтуючись на інформаційні потреби платників податків.

Запрошуємо платників податків відвідати ЗІР або його мобільні додатки та скористатись  функцією – «Зворотній зв'язок».

За допомогою форми «Зворотній зв'язок» ЗІР платники податків мають можливість оперативно отримати на електронні адреси від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції ДПС.

Нагадуємо, що скористатись ЗІР можна через офіційний вебпортал ДПС (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс») або безпосередньо в Інтернет мережі за адресою: https://zir.tax.gov.ua/.

Контакт-центр Державної податкової служби України має чат в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі та в месенджерах – Viber і Telegram.

До нього можна приєднатися з вебпорталу ДПС, розділу «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua/, а також безпосередньо з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР) https://zir.tax.gov.ua/.

Використовуючи чат спілкування, платники податків можуть самостійно визначити якість отриманої відповіді, а  оцінка допоможе у наповненні «Бази знань» та підвищенні рівня інформаційно-довідкових послуг ДПС.

Приєднуйтесь, щоб володіти найактуальнішою інформацією щодо податкового законодавства

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

                                         Додаткову  інформацію можна отримати:

на субсайті Головного управління ДПС  у Полтавській області вебпорталу ДПС  України  https://poltava.tax.gov.ua/

Більше інформації на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook

ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/TaxUkraine/

Підписуйтесь на канал інформування YouTube  

ГУ ДПС у Полтавській області https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA

Головне управління ДПС у Полтавській області

Майже 3 млн грн надійшло до місцевого бюджету Полтавщини від ліцензування у сфері підакцизної групи товарів

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області, у березні 2023 року зі сплати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами до місцевих бюджетів надійшло 2,73 млн грн, що складає 151,6 відсотки індикативного показника, тобто додатково до бюджету сплачено 0,93 млн гривень.

Надходження зі сплати за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі пальним та його зберігання склали 0,36 млн грн при індикативному показнику, визначеному в сумі 0,22 млн гривень. Фактичні надходження зі сплати за ліцензії  на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами до місцевих бюджетів у березні  2023 року збільшились на 1,4 млн гривень.

З початку поточного року платникам надано адміністративні послуги стосовно оформлення ліцензій на право провадження діяльності у сфері торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним та зберіганням пального.

Протягом березня 2023 року фахівцями податкової служби Полтавщини оформлено 612 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією. Зокрема, суб’єкти господарювання отримали 353 ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями; 259 дозвільних документів на право торгівлі тютюновими виробами. Оформлено 40 ліцензій на право зберігання пального.

Діючими залишаються 6436 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами.

Повідомляємо, що з умовами отримання ліцензій та переліком необхідних документів можна ознайомитись на субсайті Головного управління ГУ ДПС               у Полтавській області за посиланням: https://poltava.tax.gov.ua/diialnist/mistsya-nadannya-administrativnih-poslu/ .

Головне управління ДПС у Полтавській області

Податківці Полтавщини завітали на «День кар’єри» до Полтавського університету економіки і торгівлі

В рамках нещодавно укладеного Меморандуму про співпрацю між Державною податковою службою України та Вищим навчальним закладом Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» 20 квітня команда податківців Полтавщини взяла участь у «Дні кар’єри ЄС», що реалізується в рамках проекту «Інформаційна підтримка Мереж ЄС в Україні».

День Кар’єри ЄС - це серія публічних заходів, де представники Мереж ЄС та всі активні та зацікавлені громадяни можуть поділитися думками, власним досвідом щодо впровадження стандартів та практик ЄС в Україні, участі у програмах ЄС для розвитку нових бізнесових та освітніх можливостей, обговорити тренди на ринку праці, зокрема щодо знань та навичок, які потрібні молодій людині, щоб зробити успішну кар’єру.

Під час урочистого відкриття офлайн частини Дня кар’єри керівник служби управління персоналом Головного управління ДПС у Полтавській області  Володимир Литвиненко вручив ректору Університету голові Громадської Ради при обласному податковому органі професору Олексію Нестулі примірник Меморандуму, висловив вдячність за багаторічну плідну співпрацю та окреслив нові горизонти у взаємовигідному співробітництві, наголосив на актуальності у воєнний час посилення команди податківців випускниками Університету, які будуть працювати під гаслом: «Будуємо державу, за яку варто боротися!».

Фахівець служби управління персоналом податкового органу Юлія Старченко надала вичерпні консультації студентам Університету щодо умов працевлаштування до податкової служби.

За участі першого проректора Університету Наталії Педченко, завідувачів кафедр управління персоналом, економіки праці та економічної теорії Тетяни Костишиної і правознавства Галини Лаврик сторони обговорили подальші кроки взаємодії у галузях освітньої, навчально-просвітницької діяльності, підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації працівників органів ДПС, інформаційно-роз’яснювальної роботи з підвищення рівня фінансової і податкової обізнаності громадян, організації навчальної практики, дуальної освіти студентів на базі Головного управління, залучення викладацького складу Університету до підвищення рівня професійної компетентності податківців.

Під час заходу начальник відділу інформаційної взаємодії Головного управління Ганна Третьякова надала учасникам заходу інформаційну підтримку з питань декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, а також друковану продукцію щодо права громадян на податкову знижку.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь