Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 21.04.2023 10:06
Кількість переглядів: 239

 

Фото без опису

Надання послуги з проставлення апостиля на офіційних документах, виданих Державною податковою службою України та її територіальними органами

Проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються ДПС та її територіальними органами, здійснюється Державною податковою службою України відповідно до Правил проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав, затверджених наказом МЗС, МВС, МОН, Мінфіну, Мін’юсту від 17 березня 2023 року № 125/209/293/139/999/5 та зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 21.03.2023 року за № 478/39534 (далі – Правила). 

Хто може звертатися щодо надання послуги

Апостиль проставляється на вимогу особи, яка підписала документ, або на вимогу фізичної/юридичної особи (їх представників).

Пакет документів

Для проставлення апостиля необхідно подати:

1. оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його засвідчену в установленому порядку копію;

2. документ про оплату послуги з проставлення апостиля або документ, що підтверджує право на звільнення від сплати, чи його копію, засвідчену в установленому порядку;

3. заяву від особи, яка подає такі документи.

Враховуючи положення абзацу першого статті 1 та абзацу другого статті 11 Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів (далі – Конвенція), у заяві щодо проставлення апостиля необхідно зазначити назву документа (документів), що надсилається до ДПС для проставлення апостиля, та країну призначення використання такого документа (документів).

Актуальний перелік держав-учасниць Конвенції знаходиться на сайті Гаазької конвенції з міжнародного приватного права (абревіатура англ. мовою – HCCH).

Пунктом 3 Правил визначено перелік документів, на яких апостиль не проставляється.

Подача документів

З метою отримання послуги з проставлення апостиля документи подаються в установленому законом порядку до Державної податкової служби України за адресою: Львівська площа, 8, м. Київ, 04053.

Плата за надання послуги з проставлення апостиля

Відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 01.02.2023 № 54 «Про розмір та порядок оплати послуг з проставлення апостиля», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03.03.2023 за № 395/39451 (далі – наказ Мінфіну № 54), встановлено плату за надання послуги із проставлення апостиля на документах, що видаються ДПС та її територіальними органами і призначені для використання на території інших держав, у розмірі трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на сьогодні – 51 грн).

Відповідно до пункту 2 наказу Мінфіну № 54 та абзацу другого пункту 2 наказу Міністерства юстиції України від 18.12.2003 № 161/5 «Про розмір та порядок оплати послуг з проставлення апостиля», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 19.12.2003 за № 1197/8518, зі змінами, від унесення плати звільняються особи з інвалідністю 1-ої і 2-ої груп, особи з інвалідністю внаслідок Другої світової війни, громадяни, які належать до першої категорії потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи, та діти-сироти у разі проставляння апостиля на документах, що стосуються безпосередньо цих громадян.

Реквізити для оплати

Рахунок для зарахування плати за надання послуг з проставлення апостиля ДПС:

Отримувач: ГУК у м. Києві/Шевченк.р-н/22012500

Код за ЄДРПОУ: 37993783

Рахунок отримувача: UA918999980334109879031026011

Банк отримувача: Казначейство України (ел.адм.подат.)

Призначення платежу: за надання послуги з проставлення апостиля. 

Термін розгляду

Пунктом 11 Правил визначено, що термін розгляду документів для проставлення апостиля встановлюється компетентним органом.

Проставлення апостиля, відмова в його проставленні здійснюються ДПС у строк до 20 робочих днів з дня отримання ДПС заяви та документів, необхідних для отримання послуги з проставлення апостиля.

Додаткову  інформацію можна отримати:

на субсайті Головного управління ДПС  у Полтавській області вебпорталу ДПС  України  https://poltava.tax.gov.ua/

Більше інформації на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook

ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/TaxUkraine/

Підписуйтесь на канал інформування YouTube  

ГУ ДПС у Полтавській області

https://www.youtube.com/channel/UCJaNYbzifm8Ib0fnBx8xAA

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Малий бізнес Полтавщини спрямував понад 260 млн грн єдиного податку до місцевих бюджетів

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області, наразі обліковуються 48 343 платника єдиного податку, в тому числі: першої групи – 6 998 платників; другої групи – 19 443 платників; третьої групи – 21 888 платників; четвертої групи 14 платників.

«За перший квартал поточного року, завдяки співпраці податківців із суб’єктами господарювання, фізичними особами - платниками єдиного податку до бюджетів ОТГ Полтавської області сплачено 263 млн 414,9 тис гривень», - повідомив журналістам заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов.

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області наголошують на тому, що своєчасна та у повному обсязі сплата єдиного податку наповнює місцеві бюджети об’єднаних територіальних громад, а це безперечно зміцнює фінансовий тил та наближає нас до перемоги.

Дякуємо всім платникам за відповідальну громадянську позицію. Лише спільними зусиллями ми сприяємо економічній стабільності нашої держави.

 Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Підприємцями Полтавщини спрямовано до державного бюджету понад 1 мільярд гривень ПДВ

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомляють, що за  січень – березень 2023 року сумлінними платниками Полтавщини забезпечено надходження податку на додану вартість до державного бюджету в сумі 1 млрд 387,5 млн гривень.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова відзначила, що сума податку на додану вартість, яка надійшла станом на початок квітня поточного року, на 140,1 млн грн більше надходжень за відповідний період 2022 року (1247,4 млн грн).

Крім того, за три місяці 2023 року на розрахункові рахунки платників області відшкодовано суму ПДВ у розмірі 383,7 млн гривень.

Додатково повідомляємо про відновлення функціонування пошукового сервісу «Реєстр платників ПДВ», який ви знайдете  за посиланням  https://cabinet.tax.gov.ua/registers. Доступ до відомостей реєстру платників ПДВ надається шляхом пошуку за кодом ЄДРПОУ або ІПН  за умови ідентифікації особи, яка бажає отримати такі відомості, з використанням засобів електронної ідентифікації (кваліфікованим або удосконаленим електронним підписом).

Наголошуємо, що фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області завжди відкриті до спілкування. У разі виникнення запитань, телефонуйте за номерами телефонів «гарячих ліній»: +38066915693 або (0532) 502773  адміністрування юридичних осіб (податок на додану вартість). 

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Зміни в оподаткуванні прибутку підприємств, внесені Законом України № 2888

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що з 1 квітня 2023 року набирає чинності Закон України  від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України  щодо платіжних послуг» (далі – Закон № 2888). Зокрема, Законом № 2888 передбачені  зміни в оподаткуванні податком на прибуток підприємств, а саме:

податкові зобов’язання з податку на прибуток підприємств резидентом Дія Сіті –
платником податку на особливих умовах визначаються у податковій декларації, яка
подається за результатами податкового (звітного) року, протягом якого за операціями, що
є об’єктом оподаткування, відбулася одна з подій, встановлених Кодексом.
До таких подій з 01.04.2023, зокрема, буде відноситись сплата коштів готівкою або з рахунків не тільки в українських банках, але й небанківських надавачах платіжних послуг/електронних гаманців, відкритих в емітентах електронних грошей (п.п. 137.10.4.1 п.п. 137.10.4 п. 137.10 ст. 137 Кодексу);

Також внесено зміни до коригування фінансового результату до оподаткування страховика щодо формування страхових резервів.

У Кодексі враховано особливості законодавчого регулювання відносин у сфері страхування при коригуванні фінансового результату до оподаткування у зв’язку з формуванням страховиками страхових резервів та уточнено особу уповноваженого
органу у зазначеній сфері.

З урахуванням внесених змін, фінансовий результат до оподаткування страховика коригується на різницю між приростом (убутком), сформованих у відповідному звітному періоді відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності страховими резервами, та приростом (убутком) відповідних резервів, розрахованих за методикою, визначеною
Національним банком України, а не уповноваженим органом, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, за погодженням з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику (п.п. 141.1.3-141.1.4 п. 141.1 ст. 141 Кодексу).

3мінами при оподаткуванні доходів нерезидентів у вигляді страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) та страхових виплат (страхових відшкодувань), які здійснюють на їх користь страховики або інші резиденти, інші нерезиденти, які проводять господарську діяльність, через постійне представництво, у межах договорів страхування або перестрахування ризиків,  уточнено умови застосування ставки «0» відсотків під час укладання договорів страхування або перестрахування безпосередньо із страховиками та перестраховиками – нерезидентами:

замість відповідності рейтингу фінансової надійності (стійкості) страховиків та перестраховиків – нерезидентів вимогам, установленим національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, такі нерезиденти мають відповідати вимогам щодо перестрахування у страховиків (перестраховиків) –
нерезидентів, установленим Національним банком України;

договори страхування або перестрахування можуть також укладатись через або за посередництвом не тільки перестрахових, а також і страхових брокерів;

замість укладання договорів перестрахування з обов'язкового страхування цивільної відповідальності оператора ядерної установки за шкоду, яка може бути заподіяна внаслідок ядерного інциденту, передбачено укладання договорів перестрахування з розміщення ризиків в іноземних ядерних пулах за дорученням членів ядерного страхового пулу (абз. четвертий п.п. 141.4.5 п. 141.4 ст. 141 Кодексу).

Більш детально читайте в інформаційному листі ДПС України № 2/2023 за посиланням https://tax.gov.ua/data/material/000/544/656891/InfoList2_2023.pdf .

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь