Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Для іноземців, які служать у лавах українського війська, спростили процедуру отримання українського посвідчення водія

Дата: 28.03.2023 16:26
Кількість переглядів: 144

За інформацією регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Полтавській області

Фото без опису

17 березня набула чинності постанова Кабінету міністрів України від 14 березня 2023 року № 228, що передбачає спрощену процедуру отримання українського посвідчення водія для деяких категорій громадян. Йдеться про  іноземців та осіб без громадянства, які уклали контракт і проходять військову службу в Збройних Силах України, Державній спеціальній службі транспорту чи Національній гвардії, пояснив начальник лубенського сервісного центру МВС Сергій Шапошніков.

Укладаючи контракт на службу, вони отримують військовий квиток та статус особи, яка тимчасово проживає на території України й відтепер ці документи дозволяють отримати спрощений доступ до державних послуг.  Це дає можливість пройти навчання в автошколі з підготовки та перепідготовки водіїв транспортних засобів та отримати посвідчення водія вперше, а такожвідновити своє іноземне посвідчення чиобміняти на українське, після складання теоретичного та практичного іспитів у сервісних центрах МВС.

Для цього необхідно подати наступні документи:

- дійсний паспортний документ іноземця або документ, що підтверджує особу без громадянства;

- військовий квиток;

- довідку з військової частини, з якою укладено контракт;

- медичну довідку про придатність до керування транспортними засобами (у разі проходження навчання в автошколі та отримання посвідчення водія вперше).

За словами Сергія Шапошнікова, адресою місця проживання підданого іншої країни та адресою для офіційного листування з питань експлуатації транспортних засобів вважатиметься адреса військової частини, яка зазначається в довідці про перебування особи на військовій службі в лавах українського війська.

Послуга з обміну або отримання посвідчення водія вперше надається  іноземцям навіть за відсутності в документах адреси місця проживання або ідентифікаційного коду.

Якщо ж громадянин іноземної держави отримав посвідчення водія в країні, що підписала двосторонню угоду про взаємне визнання посвідчень водія (Італія, Іспанія, Туреччина та ОАЕ), то складати іспити йому не потрібно


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь