Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 28.03.2023 10:39
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Малий бізнес Полтавщини сплатив понад 200 млн грн єдиного податку до місцевих бюджетів

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області, наразі обліковуються 48 382 платника єдиного податку, в тому числі: першої групи – 7 029 платника; другої групи – 19 655 платників; третьої групи – 21 685 платників; четвертої групи 13 платників.

«Протягом січня-лютого 2023 року, завдяки співпраці податківців із суб’єктами господарювання, фізичними особами - платниками єдиного податку до бюджетів ОТГ Полтавської області сплачено 202 млн 197,7 тис гривень», - повідомив журналістам заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов.

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області наголошують на тому, що своєчасна та у повному обсязі сплата єдиного податку наповнює місцеві бюджети об’єднаних територіальних громад, а це безперечно зміцнює фінансовий тил            та наближає нас до перемоги.

Дякуємо всім платникам за відповідальну громадянську позицію. Лише спільними зусиллями ми сприяємо економічній стабільності нашої держави.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Запитували? Відповідаємо!

У яких випадках у разі уточнення податкових зобов’язань платник має право заповнювати ряд. 5.1 розділу ІІІ декларації з плати за землю, ряд. 5.1 розд. ІІ декларації з податку на майно? 

У контексті пункту 50.4 ст. 50 Податкового кодексу України розподіл нарахованих до збільшення податкових зобов’язань не відбувається, якщо уточнення податкових зобов’язань здійснюється не за поточний звітний період. Отже, рядок 5.1 не повинен бути заповненим, якщо:

у декларації з плати за землю – у ряд. 1.2 («рік, що уточнюється»), у рядках 4 («Нараховано на 20___ рік за даними раніше поданої декларації») та 5 («Нараховано до збільшення податкового зобов’язання на 20__ рік, усього») розд. ІІІ міститься значення року, що не дорівнює поточному календарному року;

у декларації з податку на майно – у рядку 2.2 заголовної частини («податковий період, що уточнюється»), у додатках 1 та/або 2 у ряд. 1.2 («рік, що уточнюється»), рядках 5 («Нараховано до збільшення податкового зобов’язання на 20__ рік, усього») та 5.2  («у т. ч. нараховано до збільшення податкового зобов’язання на 20__ рік»)  розд. ІІ  міститься значення року, що не дорівнює поточному календарному року.

Більш детально читайте у листі ДПС України від 08.02.2023 №2839/7/99-00-04-01-04-07 за посиланням (…).

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь