Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 22.03.2023 09:25
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

ЗІР – інформаційний сервіс від ДПС України, орієнтований на сучасні вимоги платників податків

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) – інформаційний сервіс, який надає можливість платникам податків мінімізувати витрати часу на отримання інформації і самостійно ознайомитись із:

відповідями на запитання щодо оподаткування, єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на ДПС, з якими платники податків звертаються до Контакт-центру ДПС за номером телефону 0 800 501 007;

нормативно-правовими документами та останніми змінами в законодавстві;

діючими ставками податків та зборів, податковим календарем;

актуальними питаннями щодо отримання електронних довірчих послуг тощо.

ЗІР постійно вдосконалюється орієнтуючись на інформаційні потреби платників податків.

Запрошуємо платників податків відвідати ЗІР або його мобільні додатки та скористатись  функцією – «Зворотній зв'язок».

За допомогою форми «Зворотній зв'язок» ЗІР платники податків мають можливість оперативно отримати на електронні адреси від Контакт-центру ДПС відповіді на запитання, що належать до компетенції ДПС.

Нагадуємо, що скористатись ЗІР можна через офіційний вебпортал ДПС (вкладка «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс») або безпосередньо в Інтернет мережі за адресою: https://zir.tax.gov.ua/.

Контакт-центр Державної податкової служби України має чат в Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі та в мессенджерах – Viber і Telegram.

До нього можна приєднатися з вебпорталу ДПС, розділу «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» https://tax.gov.ua/, а також безпосередньо з сайту Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу (ЗІР) https://zir.tax.gov.ua/.

Використовуючи чат спілкування, платники податків можуть самостійно визначити якість отриманої відповіді, а  оцінка допоможе у наповненні «Бази знань» та підвищенні рівня інформаційно-довідкових послуг ДПС.

Приєднуйтесь, щоб володіти найактуальнішою інформацією щодо податкового законодавства

«Контакт-центр Податкової»

У мессенджарах:

Фото без опису

Спілкуйтесь з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX» https://t.me/infoTAXbot

                                         Додаткову  інформацію можна отримати:

на субсайті Головного управління ДПС  у Полтавській області вебпорталу ДПС  України  https://poltava.tax.gov.ua/

Більше інформації на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook

ДПС у Полтавській області  https://www.facebook.com/TaxUkraine/

Підписуйтесь на канал інформування YouTube  

ГУ ДПС у Полтавській області https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA

Головне управління ДПС у Полтавській області

Юридичні особи на Полтавщині сумлінно сплачують місцеві податки та збори

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомили, в умовах сьогодення одним з пріоритетних напрямків у роботі органів ДПС є проведення заходів, спрямованих на забезпечення надходжень по місцевих податках та зборах     з юридичних осіб, котрі є вагомою складовою у структурі надходжень до бюджетів територіальних громад.

На підтвердження вищезазначеного, заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова зазначила представникам ЗМІ, що з метою забезпечення рівномірної сплати платниками-юридичними особами задекларованих сум податкових зобов’язань у встановлені законодавством терміни, на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота з посадовими особами підприємств.

За результатами проведених заходів до місцевого бюджету Полтавської області за лютий 2023 року забезпечено наступні надходження: по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що сплачений юридичними особами – в сумі 4,0 млн грн; рентної плати за користування надрами – 49,2 млн грн; плати за землю – 119,8 млн грн; транспортного податку з юридичних осіб – 0,2 млн грн; туристичного збору з юридичних осіб – в сумі 0,6 млн грн; екологічного податку, крім надходжень, що справляються за утворення радіоактивних відходів – 11,9 млн гривень.

На офіційному вебсайті ДПС розміщено зведену інформацію про розмір та дату встановлення на відповідних територіях ставок місцевих податків і зборів, а також про встановлені податкові пільги, які надані в електронному вигляді органами місцевого самоврядування: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/stavki-mistsevih-podatkiv-ta-zboriv/poltavska-oblast .

Звертаємо увагу, що для надання консультацій платникам податків з питань адміністрування юридичних осіб допоможуть фахівці за телефонами «гарячих ліній»: (0532)502773, 0669156936.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь