Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

До відома операторів ринку

Дата: 20.03.2023 13:31
Кількість переглядів: 169

За інформацією Відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Фото без опису

 

Якщо Ви - оператор ринку, який провадить діяльність на будь-якому етапі виробництва або обігу харчових продуктів, то зобов’язані працювати в рамках законодавства, а саме – провести державну реєстрацію потужностей операторів ринку або отримати експлуатаційний дозвіл.

Державній реєстрації підлягають потужності з роздрібної торгівлі харчовими продуктами, виробництва продуктів харчування нетваринного походження або виробництва продуктів харчування, інгредієнтами яких є переробленні продукти тваринного походження, заклади ресторанного господарства, транспортування, потужності первинного виробництва (землі сільськогосподарських угідь, мисливські господарства, ставки, пасіки, ферми з утримання сільськогосподарських тварин, збір врожаю диких рослин).

Державна реєстрація потужностей здійснюється безоплатно

Важливо врахувати, що однією з вимог вищезазначеного Порядку, є обов’язок оператора ринку, не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку роботи потужності подати (надіслати) до територіального органу компетентного органу заяву про державну реєстрацію потужності.

Також повідомляємо, що заяви можливо подати через портал «Дія», при наявності особистого цифрового підпису.

За результатами розгляду заяви про державну реєстрацію потужностей операторів ринку територіальним органом компетентного органу приймається рішення про реєстрацію або відмову у ній. Оператор ринку повідомляється про результат розгляду заяви шляхом отримання чи надсилання копії прийнятого рішення.

Нагадуємо, що відповідно до п. 2 статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» виробництво та/або обіг харчових продуктів з використанням незареєстрованої потужності тягнуть за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

Звертаємо увагу операторів ринку, що згідно зі ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» забороняється обіг харчових продуктів, вироблених на потужностях, які не зареєстровані.

Закликаємо операторів ринку, які не зареєстрували свої потужності, не зволікати з подачею заяв (на паперових або електронних носіях).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь