Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Економічний розвиток сільських територій на основі їх аграрного потенціалу

Дата: 20.03.2023 13:54
Кількість переглядів: 288

Проект «Німецько-український аграрно-політичний діалог» реалізується з метою створити організаційні передумови для економічного розвитку сільських територій на основі їх аграрного потенціалу. Чорнухинська громада – одна з восьми пілотних громад-учасниць, що представляють в Проекті Полтавську, Вінницьку, Івано-Франківську, Київську та Одеську області.

Напередодні фахівці, відповідальні за економічний розвиток в пілотних громадах, зустрілись з експертами Проекту на території Лохвицької міської громади. Протягом кількох днів було проаналізовано потенціал, внутрішні та зовнішні перешкоди для аграрного розвитку пілотних громад, визначено їх імовірні точки росту та інструменти консолідації місцевої влади з аграріями.

Зокрема, в умовах Чорнухинської громади, враховуючи її наближеність до столичного регіону та дорожньої інфраструктури державного/міжнародного значення, значну кількість вільних виробничих площ, розглядається можливість розвитку тваринництва, садівництва, городництва та запровадження глибокої переробки вирощеної продукції.

Учасники заходу ознайомились з досвідом Лохвицької міськради щодо створення бази молочного кооперативу та запровадження переробки відходів рослинництва на паливні матеріали (пелети).

Крім того, представники пілотних громад та експерти Проекту завітали до Чорнухинської громади, де ознайомились з практикою фінансово-матеріальної та дорадчої підтримки мікробізнесу у сфері тваринництва (ФОП Журавльов В.В.), прикладом спадковості у фермерській справі (СФГ «Світоч»), поточним станом одного з основних бюджетоутворюючих підприємств громади (СТОВ «Перемога»), що спеціалізується у молочному тваринництві.

Чорнухинські аграрії продемонстрували відповідальне ставлення до ведення господарства, готовність до розвитку та підтвердили високий рівень комунікації з виконавчою гілкою місцевої влади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь