Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 17.03.2023 15:43
Кількість переглядів: 138

До місцевих бюджетів Полтавщини  надійшло понад 16 млн грн акцизного податку з  роздрібного продажу підакцизних товарів

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області, впродовж лютого 2023 року до місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 16,6 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами. За словами заступника начальника ГУ ДПС у Полтавській області Олега Волошинова, виконання доведеного індикативного показника забезпечено на рівні 106,2 відсотки, що в гривневому еквіваленті означає 0,98 млн грн, які додатково надійшли до скарбниць територіальних громад.

Надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами до місцевих бюджетів у лютому 2023 року зросли на 2,4 відсотки, тобто додатково надійшло 0,4 млн гривень.

Нагадуємо, керівники територіальних громад мають контролювати дотримання вимог законодавства всіма господарюючими суб’єктами, які реалізують алкогольну та тютюнову продукцію, а споживачі мають купувати марковану підакцизну продукцію, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.

Перевірити достовірність чеку можна за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/cashregs/check.

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

З початку року підприємцями Полтавщини спрямовано до державного бюджету майже 1 мільярд гривень ПДВ

Як повідомляють у Головному управлінні ДПС у Полтавській області, за січень – лютий 2023 року сумлінними платниками Полтавщини забезпечено надходження податку на додану вартість до державного бюджету в сумі 960,7 млн гривень.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова відзначила, що станом на початок березня 2023 року найбільші суми ПДВ у області  – 326, 2 млн гривень, спрямували платники, зареєстровані в місті Полтаві.

Крім того, за два місяці поточного року на розрахункові рахунки платників області відшкодовано суму ПДВ у розмірі 231,4 млн гривень.

Додатково повідомляємо про відновлення функціонування пошукового сервісу «Реєстр платників ПДВ», який ви знайдете  за посиланням  https://cabinet.tax.gov.ua/registers. Доступ до відомостей реєстру платників ПДВ надається шляхом пошуку за кодом ЄДРПОУ або ІПН  за умови ідентифікації особи, яка бажає отримати такі відомості, з використанням засобів електронної ідентифікації (кваліфікованим або удосконаленим електронним підписом).

Звертаємо увагу, 20 березня 2023 року – останній день подання податкової декларації з податку на додану вартість за лютий 2023 року, 30 березня  2023 року – граничний термін сплати ПДВ за лютий 2023 року.

Фахівці Головного управління ДПС у Полтавській області завжди відкриті до спілкування. У разі виникнення питань, телефонуйте за номерами «гарячих ліній»: +380669156936; (0532) 502773 – адміністрування юридичних осіб (податок на додану вартість).  

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь