Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Жіночі можливості  та «Твоя суперсила» в Чорнухинській громаді

Дата: 15.03.2023 16:25
Кількість переглядів: 455

Фото без опису

Вчора, 14 березня, на базі Чорнухинського відділення Лубенської філії  Полтавського обласного центру зайнятості відбулась зустріч з місцевими жінками - підприємцями та жінками з числа безробітних, у тому числі внутрішньо переміщених, які мають бажання започаткувати власну справу та цікавляться залученням додаткових фінансових ресурсів на розвиток бізнесу.  

Зустріч відбулась за ініціативи жительки села Піски Удайські Ольги Ліщенюк (ФОП Ліщенюк О. Ф.), яка поділилась власним досвідом започаткування та ведення бізнесу в селі та успішними практиками залучення додаткових коштів на його розвиток.

2021 року Ольга стала одним з переможців конкурсу підприємницьких ініціатив, що реалізувався в межах Програми розвитку підприємництва Чорнухинської селищної ради та отримала фінансову допомогу на поворотній основі на створення туристичної агросадиби. Незважаючи на кризові умови 2021-2022 років, проект реалізовано - садиба створена, вже повертаються кошти в бюджет громади, але завзята господиня не зупиняється, на черзі - реалізація нового проекту, адже агросадиба – це постійний рух – підсобне господарство, благоустрій, забезпечення теплом і комфортом, якого зараз, нажаль, вистачає не всім.

БФ «Жіночі можливості в Україні» в конкурсі «Твоя суперсила» підтримав проектну ініціативу Ольги щодо переробки відходів деревини та сільськогосподарської продукції, вирощеної у власному господарстві. Підприємиця донесла до учасниць заходу головну ідею: сьогодні у доступі - реальні ресурси для саморозвитку та започаткування власної справи. Важливо – не боятись, реально оцінювати свої можливості, цікавитись досвідом інших та доступними ресурсами зовнішньої підтримки. Програми та проекти підтримки сьогодні особливого значення надають жінкам та людям, що постраждали від війни.

Начальник відділу економічного розвитку та інвестицій виконавчого комітету селищної ради Олена Пенцко ознайомила учасниць заходу з іншими актуальними можливостями та інформаційними джерелами щодо грантової підтримки малого, мікробізнесу та само зайнятості населення, особливо у сфері аграрного виробництва. Виступаючи, вона зазначила, що особливо важлива умова для успіху в масштабі громади – якісна комунікація між владою, бізнесом та місцевим населенням.

Завантажити Презентацію



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь