Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 01.03.2023 13:36
Кількість переглядів: 643

Фото без опису

У січні платники Полтавщини сплатили до державного бюджету понад 2 млн гривень акцизного податку

Держбюджет вже за перший місяць 2023 року, за рахунок сплати акцизного податку, поповнився на 2,44 млн грн, перевиконавши індикативні показники на 2,11 млн гривень. Надходження акцизного податку до загального фонду забезпечено на минулорічному рівні, надходження до спеціального фонду (з реалізації пального) – зросли в 16,5 рази.

Заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов зазначив представникам ЗМІ, що робота за напрямком контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

З метою контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією на початку 2023 року здійснено 11 фактичних перевірок, з яких виявлено 19 порушення вимог чинного законодавства. Відповідно до матеріалів перевірок застосовано штрафні (фінансові) санкції на більш ніж 3 млн гривень. За результатами 58 фактичних перевірок, проведених з питань дотримання законодавства з питань зберігання і використання пального - 3 порушення на суму 0,24 млн гривень; за результатами камеральних перевірок поданих декларацій акцизного податку, моніторингу своєчасності і повноти сплати задекларованих податкових  зобов’язань у  січні 2023 року складено 60 актів камеральних перевірок на суму штрафних (фінансових) санкцій 63,9 тис гривень.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Взаємодія з молодим поколінням як фундамент для розвитку податкової культури та формування іміджу податкової служби європейського зразка

Одним із надважливих напрямків роботи податкової служби України  є формування податкової культури населення, з метою розуміння важливості сплати податків, добровільного виконання громадянського обов’язку, а  також дотримання норм податкового законодавства. Саме тому, виховувати покоління свідомих майбутніх платників податків, проводити зустрічі з дітьми і молоддю, пояснювати соціальну значущість  сплати податків  – невід’ємна частина  роботи податківців Полтавщини.

Так, днями, в актовій залі Головного управління ДПС у Полтавській області відбулася зустріч із студентами Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», спеціальність «Облік та оподаткування». Вступне слово було надане начальнику управління персоналом Володимиру Литвиненку, який ознайомив молоде покоління із організаційною структурою органів державної податкової служби, кваліфікаційними вимогами до кандидатів на державну службу до органів державної податкової служби, порядком працевлаштування, умовами проходження державної служби у податкових органах.

Після офіційної частини керівник підрозділу податкового аудиту Ірина Година та керівник підрозділу трансфертного ціноутворення Ольга Филонич провели  екскурсію, під час якої студенти мали змогу ознайомитись із умовами роботи в Головному управлінні, зокрема змістом трудової функції на посаді головного державного інспектора з питань контрольно-перевірочної роботи.                                                                                 

Молодь – це майбутнє України, фундамент для підвищення податкової культури та розбудови нашої держави. З цією метою, в рамках багаторічної співпраці, податківці області активно співпрацюють із закладами освіти Полтавщини.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь