Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 24.02.2023 15:44
Кількість переглядів: 141

Майже 1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб сплачено платниками Полтавщини

Податок на доходи фізичних осіб – є одним із основних бюджетоформуючих платежів до місцевих бюджетів. За перший місяць 2023 року від платників Полтавщини надійшло 946,4 млн гривень. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на суму 152,7 млн грн, або на 19,2 відсотків. Такий показник свідчить про високу відповідальність та сумлінність платників податків.

Як повідомив журналістам заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов, для збільшення надходжень податку на доходи фізичних осіб, Головним управлінням ДПС у Полтавській області систематично проводиться робота по забезпеченню додаткових надходжень до бюджетів, зокрема, шляхом легалізації найманої праці та детінізації заробітної плати; залучення до декларування громадян; активізації проведених спільних заходів з органами місцевого самоврядування щодо боротьби з мінімізаторами заробітної плати (виплатою заробітної плати у розмірі меншому за мінімальний); контролю за надходженнями податку на доходи фізичних осіб від інших доходів, зокрема з доходів у вигляді орендної плати за земельні частки (паї). 

Станом на початок лютого 2023 року доходи за 2022 рік задекларували 538 громадян на суму 104,0 млн гривень. Сума надходжень з податку на доходи фізичних осіб, що підлягає сплаті до бюджету склала 4,0 млн грн та 0,6 млн грн військового збору.

Звертаємо увагу, що з граничними строками подання податкової декларації про майновий стан і доходи можна ознайомитися за посиланням: https://tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/granichni-stroki-podannya-podatkovoi-deklaratsii/?fbclid=IwAR26RHzgR0Udcl28EXUJLHFcHPH_xT1flmmELuib2jg8k-zn9xcXl4y5IVY .

Актуальні бюджетні рахунки на 2023 рік для сплати податків, зборів та платежів розміщені за посиланням: https://poltava.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Від мешканців Полтавщини за січень надійшло 1,6 млн гривень податку на майно з фізичних осіб

В Головному управлінні ДПС у Полтавській області повідомили, що станом на початок лютого 2023 року на податковому обліку ГУ ДПС Полтавщини перебувають 384133 платника податку на майно з фізичних осіб, у тому числі: 350274 платника плати на землю з фізичних осіб, 33823 платників по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки з фізичних осіб та 36 платників транспортного податку з фізичних осіб.

Згідно з вимогами Податкового кодексу України, фізичні особи сплачують податок на підставі податкового повідомлення-рішення відповідно до встановленої форми, в якому зазначається сума податку, котре орган ДПС надсилає громадянину.

Податок сплачується фізичними особами впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. За перший місяць 2023 року до місцевих бюджетів Полтавської області забезпечено надходження в сумі 1,6 млн гривень податку на майно з фізичних осіб.

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави.

В Головному управлінні ДПС в області підкреслили, що постійно перебувають на зворотньому зв’язку з платниками, використовуючи такі можливості, як: гарячi лінії та комунікаційну податкову платформу,  субсайт Головного управління ДПС    у Полтавській області вебпорталу ДПС, офіційну сторінку ГУ ДПС в області             у соціальній мережі Facebook, а також YouTube канал Головного управління ДПС     у Полтавської області.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Податківці Полтавщини завжди відкриті до спілкування з платниками податків

Однією з найголовніших стратегічних цілей Державної податкової служби України є досягнення   високого рівня довіри  у суспільстві. Саме тому, ефективна та відкрита комунікація з платниками податків – основа для налагодження плідної співпраці та взаємодії, які особливо сьогодні потрібні для зміцнення економічного фронту та перемоги України.

За ініціативою керівника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрія Якименка продовжуються семінари-зустрічі з сільгоспвиробниками регіону. Цього тижня залучили до участі аграріїв  Диканського, Решетилівського, Новосанжарського, Карлівського та Полтавського районів. Зустріч відбулася в актовій залі Полтавської районної ради.

У  семінарі взяли участь голова Полтавської районної ради Михайло Кононенко, голова Полтавської районної військової адміністрації Дмитро Романов, начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко, начальник Полтавської ДПІ  Богдан Лизун, начальник  ДПІ у м. Полтаві Олександр Литвин, начальник Диканської ДПІ Ольга Селецька.

Начальник ГУ ДПС у Полтавській області Андрій Якименко  подякував керівництву Полтавської районної ради та Полтавської районної військової адміністрації за співпрацю і допомогу в організації семінару та, звертаючись до учасників заходу, зазначив: «Одним із пріоритетних напрямків діяльності сьогодні є діалог з аграрним сектором Полтавщини. Наше завдання, як податківців, забезпечити проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, яка допоможе платникам податків діяти в межах чинного податкового законодавства, своєчасно подавати звітність, сплачувати податки та збори - виконувати свій громадянський обов’язок».

Перед початком семінару  учасники отримали друковану продукцію, яку підготували фахівці податкової, а саме: «Електронний кабінет платника-зручно та безпечно!», «Переваги використання єдиного рахунку для сплати податків і зборів», «Декларування доходів громадян».

На зустрічі були винесені наступні питання: порядок ліцензування, зберігання та використання пального сільськогосподарськими підприємствами; реєстрація та призупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних; мінімальне податкове зобов’язання  та декларування доходів громадян за 2022 рік.

Платники податків отримали актуальну та корисну інформацію щодо податкового законодавства та відповіді на питання, які їх цікавлять. Представники ГУ ДПС у Полтавській області наголосили, що завжди відкриті до спілкування.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь