Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

ПАСІЧНИКАМ ТА СІЛЬГОСПВИРОБНИКАМ ЧОРНУХИНСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ ЛУБЕНСЬКОГО РАЙОНУ НАГАДАЛИ ПРО НЕОБХІДНІСТЬ СПІВПРАЦІ ДЛЯ НЕДОПУЩЕННЯ ВИПАДКІВ ОТРУЄННЯ БДЖІЛ 

Дата: 15.02.2023 16:35
Кількість переглядів: 152

Фото без опису

Фахівці Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, з метою недопущення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів в період вегетації сільськогосподарських культур у 2023 році, 14 лютого провели спільну нараду із залученням представників органів місцевого самоврядування.

У нараді, що була ініційована на виконання листа Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, взяли участь суб’єкти господарювання, що займаються бджільництвом, громадська організація бджолярів, суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур.

Учасники заходу обговорили проблемні питання в галузі бджільництва, зокрема стосовно негативного впливу на бджіл зовнішніх факторів. Фахівці акцентували увагу на проведенні лабораторних досліджень хвороб бджіл, необхідності дотримання вимог законодавства при застосуванні пестицидів агровиробниками під час польових робіт. Присутнім розповіли про алгоритм дій у випадку загибелі бджіл, коли створюється комісія, до складу якої обов’язково входять представники Держпродспоживслужби, органів місцевого самоврядування та національної поліції.

Важливою темою для обговорення стала співпраця пасічників із сільгоспвиробниками та органами місцевого самоврядування. Адже тільки чітке узгодження дій може попередити негативні наслідки, пов’язані з обробкою сільськогосподарських угідь засобами захисту рослин. Тож аграрії мають попереджати пасічників про свої дії заздалегідь. Так, відповідно до ст.30 Закону України «Про бджільництво», юридичні та фізичні особи, які проводять діяльність, що впливає або може вплинути на стан бджіл, зобов’язані забезпечити їх охорону, дотримуватися чинних нормативно-правових актів, що передбачають охорону бджіл від отруєння, дотримуватись регламентів застосування пестицидів.

Учасникам наради спеціалісти Лубенського районного управління Гловного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області роздали пам’ятки та листівки.

Головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів

та ветеринарної медицини Лубенського районного управління

Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Анатолій Сивань


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь