Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 16.02.2023 11:21
Кількість переглядів: 94

З початку року аудиторами податкової служби Полтавщини донараховано 4 млн гривень

За повідомленням заступника начальника Головного управління  ДПС у Полтавській області  Алли Рябкової, працівниками управління податкового аудиту  протягом січня 2023 року  проведено 184  перевірки суб’єктів господарювання.

Так, за результатами перевірок до державного бюджету донараховано – 4,0 млн гривень податкових зобов'язань. Із донарахованих сум до державного бюджету вже надійшло 587 тис гривень.

Зусилля підрозділів податкового аудиту спрямовано на правомірне та якісне відпрацювання ризикових платників.

Крім того, за результатами контрольно-перевірочної роботи: зменшено суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету на 134,6 млн грн, а сума зменшеного від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ склала 793 тис гривень.

129 фактичних перевірок проведено  в січні 2023 року.

За  їх результатами  до бюджету донараховано штрафних (фінансових) санкцій на суму 593 тис гривень.

 За наслідками перевірок, по яких наступив термін сплати, забезпечено надходження до бюджету узгоджених донарахувань на суму 529 тис грн, що на    46 тис грн більше, ніж у січні  2022 року (483 тис гривень).

Звертаємо увагу, що з актуальним планом-графіком проведення документальних планових перевірок платників податків на 2023 рік можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/642254.html .

Головне управління ДПС у Полтавській області

Адміністративні послуги від податкової Полтавщини

Як повідомила журналістам заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Алла Рябкова, на сьогоднішній день обслуговування платників податків Полтавщини здійснюється  27 Центрами обслуговування платників. Окрім отримання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, відвідувачі Центрів обслуговування платників мають можливість подати податкову звітність, а в ДПІ у м. Полтаві та  Кременчуцькій ДПІ ще й отримати кваліфіковані електронні підписи. Взагалі Центри обслуговування Полтавщини надають 79 видів адміністративних послуг.

Протягом січня 2023 року до Центрів обслуговування платників органів ДПС у Полтавській області звернулося 7 906 платників податків з метою отримання адміністративних послуг. За результатами розгляду таких звернень надано 7 310 адміністративних послуг, у тому числі в електронному вигляді – 1 217, через Центри обслуговування платників  - 6 093.  

З інформацією про ЦОП Полтавської області ви маєте можливість ознайомитись за посиланням (https://poltava.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/).

Алла Рябкова нагадала, що платники податків також можуть отримати сервісні послуги без відвідування Центрів обслуговування платників, скориставшись розширеним спектром безкоштовних послуг представлених в Електронному кабінеті (http://cabinet.tax.gov.ua). Удосконалений та модернізований сервіс Електронний кабінет дає можливість платникам податків вести документообіг та сплачувати податки онлайн, отримувати актуальну інформацію в режимі реального часу, уникаючи черг та значно економлячи  свій час.

Додаткову  інформацію можна отримати за безкоштовним телефоном  Контакт – центру  ДПС України 0 800 501 007 

на субсайті Головного управління  ДПС  у Полтавській області  (www..poltava. tax.gov. ua),  

на офіційній сторінці Головного управління ДПС  у Полтавській області  у соціальній мережі Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.poltava/)

  Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь