Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 08.02.2023 10:08
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

Протягом січня платниками Полтавщини сплачено  понад 3 млрд гривень до державного бюджету

За січень 2023 року від суб’єктів господарювання Полтавського регіону до державного бюджету мобілізовано платежів в сумі 3 млрд 199,9 млн гривень.

Зокрема, за перший місяць поточного року зібрано платежів до загального фонду державного бюджету – 3 млрд 197,4 млн грн та до спеціального фонду державного бюджету – 2,5 млн гривень.

За словами начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрія Якименко, запорука стабільного економічного становища держави – відповідальне ставлення представників бізнесу та громадян до сплати податків. Разом переможемо!

Вкотре нагадуємо, що актуальні інформаційні матеріали, анонси, роз’яснення та коментарі фахівців розміщені на основних інфоресурсах: офіційному вебпорталі Державної податкової служби України https://tax.gov.ua/; субсайту  ГУ ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС  https://poltava.tax.gov.ua/.

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Запитували? Відповідаємо!

В який термін зобов’язана сплати ПДФО ФО – резидент, яка протягом звітного календарного року отримувала іноземні доходи, якщо на підставі поданої заяви граничний термін подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи продовжено до 31 грудня року, наступного за звітним?

Відповідно до п.п. 170.11.1 п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) у разі якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, сума такого доходу включається до загального річного оподатковуваного доходу платника податку – отримувача, який зобов’язаний подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація), та оподатковується податком на доходи фізичних осіб за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ (18 відс.), крім:

а) доходів, визначених п.п. 167.5.4 п. 167.5 ст. 167 ПКУ, що оподатковуються за ставкою, визначеною п.п. 167.5.4 п. 167.5 ст. 167 ПКУ (9 відс.);

б) прибутку від операцій з інвестиційними активами, що оподатковується в порядку, визначеному п. 170.2 ст. 170 ПКУ;

в) прибутку контрольованих іноземних компаній, що оподатковується в порядку, визначеному п. 170.13 ст. 170 ПКУ;

г) виплат у грошовій чи негрошовій формі у зв’язку з розподілом прибутку, або його частини, джерелом яких є утворення без статусу юридичної особи, створене на підставі правочину або зареєстроване відповідно до законодавства іноземної держави (території) без створення юридичної особи, що оподатковуються в порядку, визначеному п. 170.11 прим. 1 ст. 170 ПКУ.

Згідно з п.п. 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 ПКУ у разі якщо згідно з нормами міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, він визначає суму такого зменшення за зазначеними підставами у податковій декларації.

У разі відсутності в платника податку підтверджуючих документів щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел та суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлених відповідно до ст. 13 ПКУ, такий платник зобов’язаний подати до контролюючого органу за своєю податковою адресою заяву про перенесення строку подання податкової декларації до 31 грудня року, наступного за звітним. У разі неподання в установлений строк податкової декларації платник податків несе відповідальність, встановлену ПКУ та іншими законами.

Головне управління ДПС у Полтавській області

 

Отримати інформацію про суму виплачених доходів та утриманих податків громадяни можуть за допомогою електронних сервісів ДПС

Отримати довідку про суми виплачених доходів та утриманих податків можна за допомогою електронного сервісу ДПС України  «Електронний кабінет платника». Сервіс дозволяє оперативно та у будь-який час отримати відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків.

Для отримання довідки про доходи необхідно зайти на головну сторінку Електронного кабінету платника (далі - ЕКП): через вебпортал ДПС  України (https://tax.gov.ua) або набравши в адресному рядку браузеру: https://cabinet.tax.gov.ua.

Щоб скористатися послугою «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків», користувачу необхідно мати кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь - якому Акредитованому центрі сертифікації ключів http://acskidd.gov.ua/) або в банківських установах та організаціях.

Для входу в Особистий кабінет слід обрати особистий електронний ключ. У нижньому полі вводиться пароль для ключа та натискається кнопка «Увійти». Якщо ключ дійсний, на екрані з’явиться напис «Ключ зчитано».

Виберіть розділ «ЄК для громадян»

Обираємо вкладку «Запит про суми виплачених доходів».

У формі Запиту заповнюємо всі реквізити, підписуємо особистим ключем, зберігаємо та відправляємо запит.

Наявність запиту у каталозі відправлених документів можна перевірити, перейшовши за вкладкою "Відправлені документи". У відповідь на відправлений запит надійде електронна квитанція, що свідчить про успішну доставку запиту на обробку.  Квитанцію можна переглянути перейшовши за вкладкою "Вхідні документи".

За результатами обробки запиту до особистого Електронного кабінету платника податків надійде «Відповідь про суми виплачених Доходів та утриманих податків з Державного Реєстру фізичних осіб - платників податків», яку можна переглянути, скачати або роздрукувати.

Скористатися цією послугою можуть всі без виключення громадяни, а також державні службовці або члени їх сімей при поданні щорічної декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

     Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь