Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Відбулася зустріч податківців Полтавщини з Асоціацією фермерів і приватних землевласників Полтавського району

Дата: 30.01.2023 14:53
Кількість переглядів: 69

Фермерський рух, як оплот соціального розвитку сільського господарства, пережив та переживає низку негараздів після вторгнення агресора на нашу землю. Завдяки згуртованості і значній участі держави на сьогоднішній день є можливість зберегти господарства та підтримувати продовольчу безпеку нашої країни.

Днями через регіональну комунікаційну податкову платформу до Головного управлінні ДПС у Полтавській області звернулись представники Асоціації фермерів і приватних землевласників Полтавського району з питанням щодо проведення робочої зустрічі, присвяченої новаціям податкового законодавства у 2023 році. З метою запобігання порушень та сприяння своєчасній сплаті податків у повному обсязі Голова Асоціації Олег Слизько звернувся до начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Андрія Якименка із проханням направити представників ГУ ДПС для виступу з актуальних для фермерів питань, у тому числі, зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

На зустрічі були присутніми учасники фермерських господарств Асоціації, представник Департаменту агропромислового розвитку, податківці ГУ ДПС у Полтавській області за різними напрямками – заступник начальника Олег Волошинов, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Людмила Овчаренко, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб-підприємців, координації та інформаційно-аналітичного забезпечення Наталія Сіденко, начальник відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної систем оподаткування Людмила Тесля, начальник відділу обслуговування акцизних складів та податкових постів, контролю за виробництвом та обігом палива Юрій Артюх, начальник відділу інформаційної взаємодії Ганна Третьякова.   

Під час спілкування з учасниками були надані відповіді на найактуальніші для фермерів питання у цей важкий для всіх час. Особливу увагу приділили запитанням керівників сільських господарств: мінімальне податкове зобов’язання для юридичних та фізичних осіб підприємців, зокрема, ПДВ, ПДФО, земельний податок,  подання декларації, новації у спрощеній системі оподаткування, ліцензії на зберігання пального.  Проте, найбільше питань у фермерів виникло стосовно питання зупинення реєстрації податкової накладної/ розрахунків коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Людмила Овчаренко детально зупинилась на переліку документів, необхідних для розгляду питання прийняття комісією регіонального рівня рішення про реєстрацію/ відмову в реєстрації податкової накладної/ розрахунку коригувань в ЄРПН, алгоритмі дій платника у разі зупинення реєстрації податкової накладної, розрахунків коригувань в Єдиному реєстрі податкових накладних. Зокрема, звернула увагу на  те, що в Головному управлінні ДПС у Полтавській області завжди можна отримати консультацію з питань блокування/ розблокування податкових накладних за номерами телефонів «гарячої лінії» 38(095)8325043, (0532) 50-35-26, (0532) 50-35-39 або звернувшись через комунікаційну податкову платформу poltava.ikc@tax.gov.ua.

Представники Асоціації фермерів і приватних землевласників подякували податківцям Полтавщини за роз’яснення податкового законодавства та домовились про подальшу плідну співпрацю в форматі робочих зустрічей задля спільної перемоги.

Головне управління ДПС у Полтавській області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь