Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Здійснення заходів із професійної адаптації

Дата: 01.02.2023 08:50
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

В області у 2023 році  продовжується реалізація державної бюджетної програми 1501040 за напрямком «Здійснення заходів із професійної адаптації», спрямованим на відновлення та вдосконалення професійних навичок  і умінь для ветеранів війни та членів їх сімей, шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та профорієнтаційних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Заходи із професійної адаптації здійснюються відповідно до Порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. №179 та від 21.06.2017р. № 432.

Право на професійну адаптацію мають особи, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей таких осіб та члени сімей загиблих ( померлих) ветеранів  і члени сімей загиблих ( померлих) Захисників та Захисниць України.

Професійна адаптація для вищезазначених категорій осіб здійснюється шляхом організації короткострокових навчальних курсів, спрямованих на підвищення кваліфікації або перепідготовки у закладах професійної ( професійно – технічної), фахової перед вищої та вищої освіти різних форм  власності, інших суб’єктів освітньої діяльності.

Професійне навчання здійснюється за денною, вечірньою (змінною), очно – заочною, дистанційною, екстернатною формою навчання, з відривом і без відриву від виробництва та за індивідуальними навчальними планами.

Після  успішного завершення навчання особа отримує документ державного зразка відповідно до законодавства.

Прийом заяв від вищезазначених категорій громадян для отримання послуг з професійної адаптації здійснюється відділом соціального захисту та охорони здоров’я Чорнухинської селищної ради за адресою: вул. Центральна 39, смт. Чорнухи Лубенського району Полтавської області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь