Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

До уваги операторів ринку з виробництва та обігу харчових продуктів!

Дата: 18.01.2023 16:53
Кількість переглядів: 111

За інформацією Відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Фото без опису

Лубенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звертає увагу на те, що в умовах воєнного стану, внаслідок пошкодження електромережі України, відбуваються систематичні відключення електроенергії у всіх регіонах України, в т.ч. і в районі, що в свою чергу може негативно впливати на виробництво та обіг харчових продуктів. При відсутності електроенергії не працюють холодильники, морозильні та охолоджуючі торговельні камери, харчова продукція може зіпсуватися та стати небезпечною для споживання.

Щоб уникнути відповідної ситуації, Лубенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області рекомендує операторам ринку на підприємствах, у магазинах, супермаркетах та на агропродовольчих ринках використовувати генератори. Незважаючи на систематичні перебої зі світлом, підприємцям необхідно дотримуватись відповідних температурних умов зберігання харчових продуктів, забезпечувати належний санітарний стан у холодильних та морозильних камерах, вживати запобіжних заходів реагування, не допускати повного розморожування харчових продуктів. Зберігайте продукти при температурі, яка не спричиняє шкоду здоров'ю споживачам та мінімізує ризик розмноження патогенних мікроорганізмів.

Продукти з морозильних камер, які розморозились, повторно заморожувати заборонено!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь