Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Податківцями Полтавщини за 2022 рік виявлено ймовірно легалізованих доходів, одержаних злочинним шляхом, на понад 4 млрд гривень

Дата: 13.01.2023 08:59
Кількість переглядів: 93

За інформацією Головного управління ДПС у Полтавській області з початку 2022 року відділом запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління ДПС у Полтавській області було виявлено 78 фінансових операцій, що можуть бути пов'язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму. Виявлення та опрацювання підозрілих фінансових операцій – важливий інструмент, який задіяний в організації роботи щодо виявлення фактів одержання та відмивання злочинних доходів.

За результатами проведеного аналізу суб’єктів господарської діяльності на предмет відповідності вимогам законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, складено 39 висновків аналітичних досліджень з ознаками кримінальних правопорушень на загальну суму 4 млрд 985 млн 152,23 тис грн, з них сума завданих збитків державі –    2 млрд 831 млн 385,69 тис грн та сума встановлених збитків за предикатними злочинами – 2 млрд 153 млн 766,54 тис гривень.

За січень-грудень приєднано матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень до кримінального провадження – 33. Обліковано 7 кримінальних правопорушень за матеріалами відділу запобігання фінансовим операціям, пов’язаним з легалізацією  доходів, одержаних злочинним шляхом.

На підставі 4 матеріалів аналітичних досліджень на 1 млрд 79 млн 944,32 тис гривень майна накладено арешт за рішенням суду.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь