Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Аудиторами Полтавщини  за 2022 рік донараховано до державного бюджету понад 35 млн гривень

Дата: 11.01.2023 09:20
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє, що підрозділом податкового аудиту Головного управління ДПС у Полтавській області за січень - грудень 2022 року здійснено 329 перевірок суб’єктів господарювання, в тому числі планових - 33, позапланових –  296.

Впродовж 2022 року за результатами перевірок звітного періоду до державного бюджету донараховано узгоджених та неузгоджених податкових зобов’язань – 116,98 млн гривень. Узгоджено грошових зобов’язань за актами перевірок –  55,4 млн гривень.

Крім того, із донарахованих за актами перевірок сум до державного бюджету надійшло – 55,4 млн гривень.

У податковому відомстві нагадують, що на період дії воєнного стану змінено деякі норми Податкового кодексу України, якими частково обмежено проведення документальних перевірок, тобто дозволено проводити перевірки лише за окремими напрямками та підставами.

Зусилля підрозділів податкового аудиту спрямовано на правомірне та якісне опрацювання платників ризикових категорій шляхом проведення перевірок. Отож, за результатами контрольно – перевірочної роботи:

- зменшено від’ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток на 30,4 млн грн, внаслідок чого упереджено несплату податку на прибуток на – 5,4 млн грн;

- cума ПДВ, заявлена до відшкодування з бюджету, яку зменшено за результатами перевірок склала – 279,7 млн грн.;

- сума зменшеного від'ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями та податковим кредитом з ПДВ – 2,3 млн гривень.

Протягом січня - грудня 2022 року проведено 1116 фактичних перевірок.

За результатами проведених перевірок до бюджету донараховано штрафних (фінансових) санкцій на суму 9,01 млн гривень.

За результатами перевірок, по яких наступив термін сплати, забезпечено надходження до бюджету узгоджених донарахувань на суму 5,67 млн гривень.

Також в Головному управлінні ДПС в області нагадали, що постійно перебувають на зворотному зв’язку з платниками. Офіційна інформація розміщується на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС https://poltava.tax.gov.ua/ , офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/tax.poltava; на YouTube каналі Головного управління ДПС у Полтавській області  https://www.youtube.com/channel/UCJ-aNYbzifm8Ib0fnBx8xAA .

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь