Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

ПЕРЕВІРИЛИ ТРИ МАГАЗИНИ НА ТЕРИТОРІЇ ЛУБЕНСЬКОЇ ТГ – ПОРУШЕННЯ ФОРМУВАННЯ ЦІН ВСТАНОВИЛИ У ДВОХ

Дата: 22.12.2022 14:15
Кількість переглядів: 122

Перевірили три магазини на території Лубенської ТГ – порушення формування цін встановили у двох

Спеціалісти Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області у межах заходів, спрямованих на запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість, здійснили 3 контрольних заходи з питання дотримання суб’єктами господарювання порядку формування цін на соціально значущі продукти та лікарські засоби на території Лубенської ТГ.

Порушення порядку формування цін встановили на двох перевірених об’єктах  (66% від загальної кількості).

За результатами проведеної роботи ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня за рахунок зниження торговельної надбавки з 28% до 10 %.

Зокрема, знижено ціну на борошно пшеничне вищого ґатунку ТМ «Щедра торбинка» вагою 2 кг  з 48,50 грн.  до 44,40 грн. (торговельну націнку знижено з 20% до 10%), олія соняшникова рафінована ТМ «Кухар Рішельє» з 41 грн. до 35,20 грн. (торговельну націнку знижено з 28% до 10%).

Нагадуємо, що 18 березня 2022 р. постанову Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 доповнено  пунктом 4112 , яким встановлено  граничний рівень торговельної надбавки (націнки) в розмірі не більш як 10 відсотків з урахуванням рекламних, маркетингових послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов’язаних з реалізацією відповідних товарів кінцевому споживачу  на такі соціально значущі продукти  як хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне вищого ґатунку, молоко пастеризоване жирністю 2,5 відсотка (у плівці), олія соняшникова рафінована, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча, четвертина тушки курячої).

Рейди тривають.

Головне управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь