Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Державна податкова служба України інформує

Дата: 19.12.2022 08:40
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

До місцевих бюджетів Полтавщини надійшло 266 млн гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами

З початку поточного року робота у напрямі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

На підтвердження цього, заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов зазначив представникам ЗМІ, що за одинадцять місяців до місцевих бюджетів забезпечено надходження у сумі 266,1 млн гривень акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, що склало 116,7 % індикативного показника.

В порівнянні з відповідним періодом минулого року забезпечено  ріст надходжень акцизного податку в цілому до державного бюджету  на 25,4 млн гривень, в тому числі  за рахунок надходження акцизу з ввезених на митну територію підакцизних товарів  - на 20,9 млн гривень, за рахунок акцизного податку з виробленого  пального -  на 4,7 млн гривень.

З метою контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією протягом року здійснено 154 фактичні перевірки, виявлено 115 порушень вимог чинного законодавства. У свою чергу споживачі підакцизної продукції мають бути уважними – купувати горілчану і тютюнову продукцію, марковану акцизними марками встановленого зразка, і перевіряти у фіскальному чеку відображену суму акцизного податку.

Також Головне управлінні ДПС в Полтавській області нагадує платникам, що  офіційна інформація розміщується на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області, офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook та YouTube каналі.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Понад 6,3 тисячі ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією оформлено за січень-листопад на Полтавщині

З початку поточного року платникам надано адміністративні послуги стосовно оформлення ліцензій на право провадження діяльності у сфері торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, пальним та зберіганням пального.

На підтвердження цього, заступник начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олег Волошинов прокоментував представникам ЗМІ, що за одинадцять місяців 2022 року згідно вимог законодавства суб’єктам господарювання оформлено 6336 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією (зокрема - 3759 ліцензій на право торгівлі алкогольними напоями та 2577 - тютюновими виробами).

На початок грудня поточного року на території Полтавської області налічується  6778 діючі ліцензії на право роздрібної торгівлі (в тому числі 3924 - на право торгівлі алкогольними напоями, 2854 - тютюновими виробами).

За січень-листопад цього року у відповідності до поданих суб’єктами господарювання документів оформлено 23 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним та  231 ліцензія на право зберігання пального.

На перше грудня 2022 року на території Полтавської області налічується 328 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі пальним, 2203 ліцензії на право зберігання пального.

За одинадцять місяців анульовано 802 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією та 109 ліцензій на право здійснення  оптової та роздрібної торгівлі пальним та зберігання пального.

Також Головне управлінні ДПС в Полтавській області нагадує платникам, що  офіційна інформація розміщується на субсайті Головного управління ДПС у Полтавській області, офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook та YouTube каналі.

Головне управління ДПС у Полтавській області

За січень-листопад поточного року платники Полтавщини перерахували до зведеного бюджету понад 58 млрд гривень

Завдяки сумлінності, відповідальності та повноті сплати податків полтавцями, державний бюджет усіх рівнів отримав впродовж січня-листопада 2022 року платежів в сумі 58 млрд 291,6 млн гривень.

До державного бюджету за одинадцять місяців поточного року зібрано платежів в сумі 42 млрд 366,5 млн грн, в т.ч. до загального фонду державного бюджету збір склав 42 млрд 351,4 млн гривень.

В розрізі основних бюджетоформуючих податків загального фонду державного бюджету надходження склали: по податку на доходи фізичних осіб –3 млрд 392,3 млн грн, в тому числі по військовому збору – 806,8 млн грн; по податку на прибуток – 5 млрд 825,6 млн грн; по ПДВ – 4 млрд 600,0 млн грн; по акцизному податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) – 1,9 млн грн; акцизному податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) – 52,9 млн грн; по рентній платі за користування надрами – 28 млрд 277,5 млн грн; по екологічному податку – 138,4 млн грн; по частині чистого прибутку (доходу) – 13,0 млн гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року приріст надходжень до загального фонду державного бюджету складає 11 млрд 227,7 млн грн, або 36,1 відс., в тому числі: по податку та збору на доходи фізичних осіб – на 19,5 відс., в тому числі по військовому збору на 14,2 відс., по ПДВ – на 2,3 відс., по акцизному податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції) – на 25,7 відс., по акцизному податку з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) – на 65,0 відс., по рентній платі за користування надрами – на 76,9 відсотка.

Головне управління ДПС у Полтавській області висловлює вдячність платникам податків за своєчасне наповнення бюджету та підтримку нашої держави. Вкотре нагадуємо, що виконуючи функції податкової служби, як сервісної та контролюючої, з високим рівнем довіри у суспільстві, в рамках єдиної  інформаційної політики податківці щодня пропонують платникам податків, громадянам, представникам інститутів громадського суспільства  - актуальні інформаційні матеріали, анонси, роз’яснення та коментарі фахівців за допомогою основних інфоресурсів: офіційного вебпорталу Державної податкової служби України https://tax.gov.ua/; субсайту  ГУ ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС  https://poltava.tax.gov.ua/.

Головне управління ДПС у Полтавській області

За одинадцять місяців 2022 року полтавські платники наповнили місцевий бюджет майже на 16 млрд гривень

Завдяки громадянській позиції та патріотизму платників, до місцевих бюджетів територіальних громад Полтавщини за січень-листопад поточного року надійшло 15 млрд 925,1 млн грн, у тому числі по основних бюджетоформуючих податках надходження склали по: податку на доходи фізичних осіб – 9 млрд 629,7  млн грн; податку на прибуток – 704,3 млн грн; податку на майно – 1 млрд 582,4 млн грн, в тому числі по земельному податку та орендній платі – 1 млрд 360,3 млн грн; єдиному податку – 1 млрд 544,2 млн грн, в тому числі: з юридичних осіб – 334,7 млн грн, з фізичних осіб – 864,9 млн грн, з сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків, – 344,6 млн грн; рентній платі за користування надрами – 1 млрд 965,6 млн грн; акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 266,1 млн грн; екологічному податку – 101,1 млн грн; платі за ліцензії – 33,0 млн грн, в тому числі на виробництво та обіг алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 28,8 млн грн та на виробництво та обіг пального – 4,2 млн гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року забезпечено приріст надходжень на 17,7 відс., в тому числі по: податку на доходи фізичних осіб – на 21,3 відс.; рентній платі за спеціальне використання лісових ресурсів – на 7,2 відс.; рентній платі за спеціальне використання води – на 19,1 відс.; рентній платі за користування надрами – на 70,9 відс.; податку на нерухоме майно – на 9,9 відс.; туристичному збору – на 20,2 відс.; частині чистого прибутку – на 100,2 відс.;  єдиному податку – на 5,7 відс., в тому числі єдиному податку з юридичних осіб – на 107,3 відсотка.

За 11 місяців 2022 року забезпечено надходження сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі 10 млрд 399,3 млн грн, що більше минулорічного показника на 1млрд 973,7млн грн, або на 23,4 відсотка.

Дякуємо платникам податків за фінансову підтримку нашої держави.

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь