Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Як правильно зробити запас води на випадок відключення водопостачання

Дата: 07.12.2022 15:21
Кількість переглядів: 148

За інформацією Відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Лубенського районного  управління  Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

Фото без опису

Внаслідок терористичних російських ракетних обстрілів критична інфраструктура України зазнає суттєвого ушкодження, а отже існує ризик частого та раптового відключення водопостачання в оселях.

 На випадок довготривалої повітряної загрози, рекомендовано запастися  питною  водою, яку можна довго зберігати та використовувати як для пиття, так і для приготування їжі. Заготовте приблизно 2,5-3 л. питної води та 2-4 л. технічної на одну особу на добу.

Для зберігання води вибирайте ємності з харчового пластику чи іншого матеріалу (емальований посуд) та зберігайте подалі від світла. У разі виникнення сумнівів щодо якості питної води - прокип’ятіть її чи використовуйте для побутових цілей. Зберігати питну воду потрібно в закритих ємностях, при цьому обов'язково необхідно позначити бірками призначення: питна вода, вода для технічних потреб, вода для господарських потреб.

Стежте за повідомленнями місцевих органів влади про організований підвіз питної води та води для технічних потреб.

Якщо у вашій місцевості є бювети, колодязі, свердловини або інші джерела води, дізнайтеся про їхнє точне місцезнаходження та обміркуйте найбезпечніший маршрут до них, щоб у разі вичерпання запасів можна було набрати води.

Наголошуємо на допустимості використання виключно перевірених джерел питної води.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь