Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

У ЧОРНУХИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ

Дата: 26.11.2022 11:00
Кількість переглядів: 206

Фото без опису

26 листопада, у четверту суботу місяця в Україні вшановують День пам’яті жертв голодоморів. Він був запроваджений Указом Президента України у 1998 та 2007 роках.

Тому сьогодні, селищний голова Олександр Василенко, заступник селищного голови Микола Турчин, ТВО начальника Третього відділу Лубенського РТЦК та СП майор Дмитро Коваленко, представники виконкому селищної ради поклали живі квіти до підніжжя Кургану скорботи та вшанували пам'ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.

Українці у ХХ сторіччі пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Наймасштабнішим був голод 1932-1933 років – саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом.

Голодомору передувала насильницька колективізація сільських господарств, «розкуркулення» селян, хлібозаготівельна кампанія, масовий терор на селі. Терор голодом, що діяв в Україні протягом 22 місяців – це свідома і цілеспрямована політика сталінського уряду, стратегія і тактика якої виконувалася починаючи з 1928 року. Ця карально-репресивна акція була спрямована на впокорення українського селянства, знищення самостійних селянських господарств – соціально-економічних підвалин української нації.

Нашим спільним обов'язком перед минулими та наступними поколіннями – гідне вшанування пам'яті жертв трагедії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь