Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

ПЕРЕВІРИЛИ ТРИ МАГАЗИНИ НА ТЕРИТОРІЇ ЧОРНУХИНСЬКОЇ ТГ – ПОРУШЕННЯ ПОРЯДКУ ФОРМУВАННЯ ЦІН ВСТАНОВИЛИ НА ВСІХ ОБ’ЄКТАХ

Дата: 14.11.2022 11:03
Кількість переглядів: 276

Перевірили три магазини на території Чорнухинської ТГ – порушення порядку формування цін встановили на всіх об’єктах

Фото без опису

Запобігаємо виникненню випадків порушень суб’єктами господарювання вимог порядку формування, встановлення та застосування цін на товари, що мають істотну соціальну значущість.

07.11.2022 спеціалісти Лубенського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби  в  Полтавській області  здійснили 3 контрольних заходи на території Чорнухинської ОТГ.

У ході заходів спеціалісти роз’яснили норми чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін.

Порушення порядку формування цін встановили на всіх об’єктах, що перевірили (100% від загальної кількості).

За результатами проведеної роботи ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня за рахунок зниження торговельної надбавки з 28% до 10%.

Звертаємо увагу, що суб’єкти господарювання   на  ринку продовольчих товарів мають дотримуватись діючих норм державного регулювання цін, а саме:

– граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) в розмірі не більш як 10 % при формуванні цін на такі продукти, як: борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча, четвертина тушки курячої), батон, олія соняшникова рафінована – відповідно до пункту 4112 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1236;

– крім того, запроваджено процедуру декларування зміни ціни та/або реєстрації ціни на товари, які мають істотну соціальну значущість, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. №341 (далі – постанова №341), зокрема на наступні товари: крупа гречана, цукор-пісок, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), вода мінеральна негазована, масло вершкове жирністю 72,5 відсотка.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється суб’єктом господарювання у разі збільшення роздрібної ціни на 5 і більше відсотків проти роздрібної ціни на момент набрання чинності постанови №341 або з попередньо задекларованою роздрібною ціною.

Головне управління Держпродспоживслужби

в Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь