Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Чорнушани взяли участь у відкритті Всеукраїнської виставки «Невловний птах»

Дата: 24.10.2022 15:35
Кількість переглядів: 259

Фото без опису

21 жовтня 2022 року,  в рамках відзначення 300-річчя від дня народження нашого славного земляка Григорія Сковороди,  завідувач сектору культури, туризму та охорони культурної спадщини виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради Віталій Кусков, в.о. директора Чорнухинського літературно-меморіального музею Г.С.Сковороди Тетяна Гринь та заслужений працівник культури України, директор Публічної бібліотеки ім.Г.С.Сковороди Микола Булда взяли участь у відкритті Всеукраїнської художньої виставки «Невловний птах» яка відбулася у Полтавському художньому музеї (галереї мистецтв) імені М.Ярошенка в м.Полтаві і організована за ініціативи голови Полтавської обласної організації Національної спілки художників України, заслуженого діяча мистецтв України Юрія Самойленка.

Під час проведення заходу гості та учасники виставки мали змогу переглянути 107 творів, 75 художників з різних куточків України серед яких і 6 робіт які написані в рамках проведення пленеру художників «Чорнухинська Сковородіана» у різні роки.

За словами організаторів головною ідеєю виставки є переосмислення образу Григорія Сковороди, його ролі в європейській історії через багату духовну і творчу спадщину.

В ході зустрічі було обговорено багато цікавих творчих ідей на подальшу співпрацю із земляками Григорія Сковороди, зокрема і організацію Всеукраїнської виставки «Невловний птах», частину її робіт, на Чорнухинщині.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь