Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

У ЧОРНУХИНСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Дата: 28.07.2022 13:00
Кількість переглядів: 417

Фото без опису

Сьогодні, 28 липня 2022 року, Україна вперше відзначає нове державне свято — День української державності. Про його започаткування Президент України Володимир Зеленський оголосив рік тому, 24 серпня 2021 року, у день святкування 30-річчя незалежності України.

28 липня в Україні також святкують День хрещення. Свято було встановлене в рамках святкування 1020-річчя хрещення Київської Русі.

У Чорнухах цього дня біля пам’ятного знаку Державному Прапору України відбувся урочистий мітинг за участю керівництва громади, представників організацій, установ, підприємств, учасників АТО (ООС), громадськості.

Селищний голова Олександр Василенко звернувся до присутніх та нагородив грамотами виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради за активну просвітницьку роботу по утвердженню ідей української державності та з нагоди Дня Української Державності: Булду Миколу Івановича, Голосника Василя Михайловича, Лисенка Миколу Яковича, В'язовського Фелікса Степановича.

Хвилиною мовчання присутні вшанували усіх загиблих Героїв російсько-української війни та тих, хто в усі часи боровся за вільну Україну, її єдність та державність.

Ми обов'язково подолаємо всі труднощі та з новими силами будемо розвивати нашу Україну.

Віримо в Перемогу України!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь