Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

ЗМІНИ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ СПОСОБУ ВИПЛАТИ ПЕНСІЙ КОЛИШНІХ  ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Дата: 21.07.2022 15:28
Кількість переглядів: 260

ЗМІНИ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ СПОСОБУ ВИПЛАТИ ПЕНСІЙ КОЛИШНІХ  ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ

Фото без опису

Верховна Рада України 19 червня нинішнього року прийняла Закон, яким внесені зміни до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб". Ці зміни стосуються способу виплати пенсій колишніх військовослужбовців і набули чинності 1 липня.

Головне, що змінюється, – у пенсіонерів силових структур з’являється можливість обрати, окрім Ощадбанку, інші банки, які мають право виплачувати пенсію. Відтепер, як йдеться у Законі, пенсія виплачується органами Пенсійного фонду України через організації, що здійснюють виплату і доставку пенсій, або через установи банків, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

З дня набрання чинності новим Законом всі причетні до цього органи і установи протягом трьох місяців повинні забезпечити прийняття нормативно-правових актів, необхідних для реалізації Закону; перегляд та приведення нормативно-правових актів у відповідність із документом. Отже, наразі в Пенсійному фонді України здійснюються необхідні організаційні заходи. А з 1 жовтня понад 21,5 тис. колишніх військовослужбовців Полтавщини зможуть обрати зручний для себе спосіб одержання пенсій.

Довідково: на 1 липня п.р. середній рівень пенсії колишніх військовослужбовців Полтавщини становить 9377 грн.

ГУ ПФУ в Полтавській області

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь