Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

АГРАРІЯМ. МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ПРОЦЕДУРИ ВСТАНОВЛЕННЯ СТАТУСУ МІСЦЯ ВИРОБНИЦТВА ВІЛЬНОЇ ВІД РЕГУЛЬОВАНИХ ШКІДЛИВИХ ОРГАНІЗМІВ.

Дата: 21.07.2022 14:57
Кількість переглядів: 204

Аграріям. Методичні рекомендації щодо процедури встановлення статусу місця виробництва вільної від регульованих шкідливих організмів.

 Фото без опису

Нормативно-правові підстави:

1. Для офіційного встановлення статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, власник або уповноважена особа (особа, яка на підставі договору або належно оформленого доручення, виданого власником або користувачем місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, наділена правом учиняти дії, пов’язані з установленням або поновленням, або підтвердженням підтримання статусу місця виробництва, виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів) подає такий пакет документів:

- заяву про встановлення, підтвердження підтримання, поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, із зазначенням інформації про особу, у власності або користуванні (у тому числі оренді) якої перебуває відповідне місце виробництва чи виробнича ділянка. Обов’язково зазначити культури з вегетативною стадією розвитку та/або об’єкти регулювання, накопичені у місцях виробництва, а також перелік шкідливих організмів, на які потрібні обстеження згідно з фітосанітарними вимогами країн-імпортерів, в які планується експорт;

- схематичне зображення (графічна інформація про розміщення земельної ділянки з чіткими межами із зазначенням координат геопросторових даних у довільній формі) розміщення місця виробництва чи виробничої ділянки, завірене заявником, на яких планується встановлення офіційного статусу;

- документ, що підтверджує внесення плати за обстеження посівів сільськогосподарських культур, плодових культур, розсадників, промислових садів, присадибних ділянок та лісосмуг, лісів щодо виявлення карантинних організмів для надання та/або підтвердження статусу місця виробництва або виробничої ділянки на вимогу особи, що здійснює виробництво об’єктів регулювання, передбачених Законом, або обстеження складів та інших місць зберігання об’єктів регулювання щодо виявлення карантинних організмів для надання та/або підтвердження статусу місця виробництва або виробничої ділянки на вимогу особи, що здійснює їх виробництво.

2. Перед початком роботи щодо встановлення, підтвердження підтримання, поновлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, державний фітосанітарний інспектор здійснює ознайомлення з матеріалами щодо об’єктів та об’єктів регулювання, що належать особі, яка планує отримати офіційний статус місць виробництва або виробничих ділянок, вільних від регульованих шкідливих організмів, визначає і здійснює:

- місцезнаходження та розташування місця виробництва або виробничої ділянки;

- межі місця виробництва або виробничої ділянки, орієнтовні затрати часу для проведення процедури перевірки щодо виконання встановлених заходів з моменту останнього інспектування, огляду, обстеження об’єктів регулювання та/або об’єктів у вегетаційний сезон;

- можливі шляхи проникнення та/або поширення регульованих шкідливих організмів на місці виробництва або виробничій ділянці;

- рівень ризику проникнення та/або поширення регульованих шкідливих організмів на підставі наукової інформації та міжнародних стандартів з фітосанітарних заходів;

- наявність попередніх висновків (акти, розпорядження тощо) про фітосанітарний стан, що були оформлені під час проведення попередніх процедур перевірки, в тому числі щодо встановлення статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів;

- установлення меж буферної зони (за необхідності);

- обстеження посівів сільськогосподарських культур, плодових культур, розсадників, промислових садів, присадибних ділянок і лісосмуг, лісів, складів та інших місць вирощування та/або зберігання об’єктів регулювання, з оформленням акту про результати нагляду;

- огляд рослин, продуктів рослинного походження та інших об’єктів регулювання та/або об’єктів, які розташовані на території місця виробництва або виробничої ділянки та/або місця зберігання;

- відбір зразків для проведення фітосанітарної експертизи (аналізів) до фітосанітарної лабораторії.

Після складання акту протягом трьох робочих днів відповідний територіальний орган Держпродспоживслужби зобов’язаний видати наказ про встановлення або поновлення офіційного статусу або повідомлення про неможливість установлення офіційного статусу, яке надається заявнику в паперовій формі або засобами електронної комунікації.

3. На підставі наказу державний фітосанітарний інспектор видає розпорядження про здійснення фітосанітарних заходів (процедур), що підлягає обов’язковому виконанню особою для підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів.

Копії наказів про встановлення або поновлення офіційного статусу та розпорядження про здійснення фітосанітарних заходів (процедур) надаються заявнику та/або власнику (користувачу) місця виробництва або виробничої ділянки в паперовій або електронній формі.

УВАГА! Кожне місце виробництва або виробнича ділянка, вільні від регульованих шкідливих організмів або шкідливих організмів, мають нероздільні межі, які визначені заявником.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь