Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

У Полтавській ОВА розповіли, як цьогоріч відбуватиметься ЗНО

Дата: 02.06.2022 10:50
Кількість переглядів: 370

Фото без опису

Що змінилося? Формат зовнішнього незалежного оцінювання у зв’язку з воєнним станом змінений. Замість 3 або 4 тестів ЗНО, які абітурієнти складали у минулі роки, для вступу на перший курс для здобуття ступеня бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей) буде один – національний мультипредметний тест (НМТ).

НМТ – це комп’ютерний онлайн-тест, що складатиметься з трьох блоків:  українська мова, математика та історія України. Тест міститиме по 20 завдань із кожного блоку, виконати які потрібно за 120 хвилин. Кожен учасник зможе пройти тест лише один раз.

Де відбуватиметься НМТ? Тестування не можна буде пройти вдома, адже його проводитимуть у спеціальних тимчасових екзаменаційних центрах (приміщеннях закладів освіти, що мають укриття цивільного захисту та оснащені комп’ютерною технікою). Вони будуть створені в населених пунктах України, а також у деяких країнах Європи. 

А якщо повітряна тривога? Якщо під час іспиту лунатиме сирена, тестування призупинять, а його учасники мають перейти у безпечне місце. Після оголошення про відбій повітряної тривоги всі учасники зможуть продовжити тестування.

Коли? Передбачено проведення трьох сесій НМТ: основної – 18 липня – 10 серпня; додаткової – 16–20 серпня; спеціальної – 12–16 вересня. Щоразу варіанти завдань будуть різними, щоби забезпечити прозорість результатів. 

Як у Полтавській області? Станом на 31 травня 2022 року бажання складати національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах на Полтавщині підтвердили понад 7 тисяч учасників.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь