Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

МВС: Нормативно-правові акти окупантів російської федерації є недійсними

Дата: 19.05.2022 15:57
Кількість переглядів: 293

Мешканцям тимчасово окупованих територій важливо знати, що всі нормативно-правові акти тимчасових окупаційних сил та тимчасових окупаційних адміністрацій російської федерації є неправомірними.

В нашій державі всі закони та нормативно-правові акти приймаються на основі та мають відповідати Конституції України, що чітко передбачено в статті 8. Тож будь-які «документи» тимчасової окупаційної влади автоматично недійсні з моменту їх ухвалення і не створюють жодних правових наслідків, а отже — не підлягають виконанню. Нікчемність цих актів не підлягає оскарженню та не може бути скасована.

Будь-які органи, їх посадові та службові особи на тимчасово окупованій території та їх діяльність вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом.

При цьому забороняється: співпраця з державою-агресором, збройними формуваннями та/або окупаційною адміністрацією держави-агресора; здійснення пропаганди держави-агресора у закладах освіти, вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти; добровільно обіймати посади у незаконних органах держави агресора, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора, або добровільно обиратись до таких органів.

Портал МВС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь