Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Українським журналістам присудили колективну Пулітцерівську премію

Дата: 11.05.2022 10:00
Кількість переглядів: 214

Фото без опису

У 2022 році журі Пулітцерівської премії відзначили колективною нагородою українських журналістів, котрі з мужністю та витривалістю висвітлюють війну в Україні, розв'язану рф.

Українські журналісти здобули особливу відзнаку – Special Awards and Citations із формулюванням: "Пулітцерівський комітет із задоволенням присуджує особливу відзнаку журналістам України за їхню мужність, витривалість та відданість правдивому висвітленню подій під час безжального вторгнення Володимира Путіна в їхню країну та його пропагандистської війни в Росії.

Незважаючи на бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть своїх колег, вони наполегливо намагаються надати точне відображення жахливої реальності, що робить честь Україні та журналістам у всьому світі".

Також цьогоріч колективною нагородою за суспільну роботу відзначили редакцію Washington Post. За випуски екстрених новин нагороду отримала команда Miami Herald. За висвітлення загальнонаціональної тематики вшанували команду The New York Times.

Пулітцерівська премія - це одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США. Її заснував Джозеф Пулітцер, угорсько-американський журналіст, видавець газети. Премія присуджується Школою журналістики Колумбійського університету у 21 номінаціях у сфері медіа, музики, драматургії з 1917 року. Рада Пулітцера складається з 19 членів. Це провідні журналісти або керівники новин із ЗМІ США, а також з 5 науковців або представників мистецтва.

Міністерство культури та інформаційної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь