Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

ГУ ДПС у Полтавській області звертається до платників податку на додану вартість!

Дата: 27.04.2022 15:43
Кількість переглядів: 217

Фото без опису

В цей відповідальний для держави час ставлення до сплати податків повинно вийти за межі суто конституційного обов'язку та стати своєрідним індикатором сумління кожного платника податків України.

Тому саме сьогодні патріотизм починається із повної та своєчасної сплати податків!

ГУ ДПС у Полтавській області звертається  до  платників  податку на додану вартість  виконувати свій податковий обов’язок  перед державою,   забезпечивши нарахування та сплату ПДВ до бюджету.

У зв’язку із запровадженням на всій території воєнного стану  тимчасово призупиняється для платників ПДВ можливість  реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних податкових накладних та розрахунків коригування до них.

Звертаємо увагу, що тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, платники податку за операціями з придбання товарів/послуг, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних постачальниками не зареєстровано податкові накладні та/або розрахунки коригування до них, включають до складу податкового кредиту звітного періоду суми податку на додану вартість, сплачені (нараховані) у складі вартості придбаних товарів/послуг, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених (отриманих) платником податку за операціями з придбання товарів/послуг відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні".

Протягом шести місяців після припинення або скасування дії воєнного стану платники зобов'язані забезпечити реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відстрочена на період дії воєнного стану, а податковий кредит, задекларований платниками під час дії воєнного стану на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, підлягає обов'язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Тобто, дозволяється  включати  до податкового кредиту  з ПДВ, суми, по яких ще не зареєстровані  податкові накладні, але наявні  необхідні  первинні документи. Такі накладні  повинні бути зареєстровані  протягом 6 місяців з моменту припинення воєнного стану.

Повідомляємо,  що на період до припинення або скасування воєнного стану на території України платників податків звільнено від передбаченої відповідальності за дотримання термінів сплати податків і зборів, подання звітності, реєстрації у відповідних реєстрах податкових накладних (п.69.1 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Сплата податків  надає  більше сил  нашій  державі  героїчно протистояти  російському вторгненню. 

Слава Україні !

Головне управління ДПС у Полтавській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь