Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Мінреінтеграції запустило смс-інформування громадян про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів

Дата: 14.04.2022 15:44
Кількість переглядів: 266

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у співпраці з операторами мобільного зв’язку ПрАТ «ВФ Україна» забезпечило SMS-інформування громадян України про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів, а також – правила безпечної поведінки у разі їх виявлення.

Нині ситуація з мінуванням території нашої держави залишається надскладною. Ворог постійно залишає за собою мінні пастки та застосовує все більше видів вибухонебезпечних предметів на території України.

Щоденно фахівці ДСНС вилучають від 2 до 6 тис. вибухонебезпечних предметів та обстежують сотні га територій. Однак ваш один необережний крок, недостатня освіченість можуть призвести до фатальних наслідків, оскільки міни та інші вибухонебезпечні предмети можуть зайтись будь-де.

Тож, відтепер Мінреінтеграції за допомогою смс-інформування зможе розширити аудиторію і ознайомити більшу кількість населення України  з основними правилами поводження з вибухонебезпечними предметами та попередити випадки травмування цивільних осіб.

Наголошуємо, для вашої безпеки:

1. Повертайтеся додому після офіційного дозволу державних органів та місцевої влади.

2. Не перебувайте у темних приміщеннях та не відкривайте нічого наосліп. 

3. Ходіть лише перевіреними стежками та дорогами з твердою поверхнею. Не гуляйте лісами та полями.

4. При виявленні вибухонебезпечних предметів відійдіть на безпечну відстань та повідомте спеціалістів за номером 101 або 102. Дочекайтеся приїзду спецслужб та не намагайтеся самостійно знешкоджувати загрозу.

Нагадаємо, на території Харкова було виявлено протипіхотні міни уповільненої дії. Окупанти скидають їх просто на вулиці міста за допомогою дронів та ракет із РСЗВ «Ураган». Ці вибухонебезпечні предмети автоматично спрацьовують або приходять в бойовий стан по закінченні заданого часу.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь