Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Надання пільг з оподаткування підприємствам громадських об'єднань осіб з інвалідністю в умовах воєнного стану

Дата: 05.04.2022 16:43
Кількість переглядів: 279

Фото без опису

Державна підтримка підприємств та організацій громадських об'єднань осіб з інвалідністю у вигляді права на користування пільгами з оподаткування передбачена Законом України ,,Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю". До таких пільг відносяться: нульова ставка податку на додану вартість, пільги зі сплати податку на додану вартість, пільги зі сплати податку на прибуток, пільги зі сплати земельного податку.

В області свою діяльність здійснюють шість підприємств, заснованих Всеукраїнськими організаціями осіб з інвалідністю, на яких працюють 306 працівників, з яких 196 особи з інвалідністю з порушенням зору та слуху.

Відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.2007 №1010, вказані підприємства отримують дозвільні документи на користування податковими пільгами терміном на рік.

Для підтримки підприємств громадських об'єднань осіб з інвалідністю, у разі закінчення відповідних дозволів в період дії воєнного стану, постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 року № 323 ,,Деякі питання користування пільгами з оподаткування для підприємств та організацій громадських об'єднань осіб з інвалідністю в умовах воєнного стану на території України", продовжено дію дозволів, виданих підприємствам до моменту введення воєнного стану.

Тобто, підприємствам громадських об'єднань осіб з інвалідністю у разі закінчення строку дії виданих дозволів, автоматично продовжується право користування пільгами з оподаткування до закінчення дії воєнного стану та протягом двох календарних кварталів після його припинення або скасування.

Департамент соціального захисту населення
Полтавської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь