Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Країна-агресор Російська Федерація не може бути членом організації ЮНЕСКО, – МКІП

Дата: 30.03.2022 14:31
Кількість переглядів: 243

Міністерство культури та інформаційної політики України закликає ЮНЕСКО перенести 45-ту сесію з російської Казані в український Львів та виключити російську федерацію з лав організації. Адже росія з 2014 року систематично порушує міжнародне гуманітарне право та міжнародні конвенції. 

Щодня, починаючи з 24 лютого, рф хаотично кидає бомби на українські міста, вбиває українців, знищує будинки мирних людей. Країна-агресор не звертає уваги на пам’ятки архітектури й методично знищує українські культурні цінності. Історичні об’єкти постійно перебувають під загрозою артилерійських обстрілів. 

«Країна, що розпочала війну та використовує свою культуру як інструмент пропаганди – не може бути членом ЮНЕСКО та впливати на рішення організації. Адже її дії свідчать, що вона не тільки не розділяє статутних цілей ЮНЕСКО, а й повністю їм протилежить. російські культурні діячі сьогодні стають рупорами нищівної кремлівської пропаганди і використовують в своїй риториці мову ненависті. Такій державі не можна надавати слово щодо захисту культури», – зазначив Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.

російська армія вже почала знищувати Таврійський Херсонес та пошкодила Бахчисарайський палац кримських ханів — єдиний у світі зразок кримськотатарської палацової архітектури. Відомо й про інші руйнування та знищення культурних та історичних пам'яток в Україні.

Нагадаємо, раніше ЮНЕСКО вже закликало росіян припинити руйнування культурних цінностей в Україні. Таку декларацію 18 березня ухвалили на другому позачерговому засіданні Комітету з охорони культурної спадщини. Тоді рф також закликали дотримуватися зобов’язань відповідно до Гаазької конвенції 1954 року та ратифікувати Другий протокол до неї. Це не дало результатів. 

Міністерство культури та інформаційної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь