Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Розроблено регіональну схему формування екологічної мережі Полтавської області

Дата: 21.02.2022 17:05
Кількість переглядів: 530

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації     

Ідея формування екологічної мережі є інтегральною у справі збереження природного середовища, оптимізації ландшафтів, збереження генофонду живої природи, формування сприятливих умов для життєдіяльності людини. У Європі вона вже набула певного розвитку і є головним напрямом реалізації Всеєвропейської стратегії збереження біологічного і ландшафтного різноманіття (Софія, 1995). На міждержавному рівні  формування екологічної мережі координує програма "Natura-2000", ухвалена у 15 країнах Європейського Союзу. У разі поєднання природоохоронних територій з Всеєвропейською екологічною мережею "Emerald" буде забезпечено охорону біорізноманіття і генофонду видів усієї Європи та невиснажливе використання природних ресурсів.

Завданням законодавства про екологічну мережу є регулювання суспільних відносин у сфері формування, збереження та раціонального, невиснажливого використання екомережі як однієї з найважливіших передумов забезпечення сталого, екологічно збалансованого розвитку України, охорони навколишнього природного середовища, задоволення сучасних та перспективних економічних, соціальних, екологічних та інших інтересів суспільства.

З метою збільшення в регіоні площ земель з природними ландшафтами до значення достатнього для збереження біологічного різноманіття, близького до притаманного їм природного стану, а також поетапне формування їх інтегрованої територіальної системи, спрямованої на збереження природних екосистем і ландшафтів, видів рослинного і тваринного світу, що забезпечуватиме функціонування природних шляхів їх міграції і розповсюдження, за кошти Фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області, розроблена регіональна схема формування екологічної мережі Полтавської області. Наразі регіональна схема екологічної мережі Полтавщини знаходиться на погодженні обласною державною адміністрацією, після чого буде винесена на розгляд чергової сесії Полтавської обласної ради для затвердження.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь