Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

єПідтримка» знову розширюється

Дата: 11.02.2022 00:17
Кількість переглядів: 571

«єПідтримка» знову розширюється: дев’ять місяців, щоб витратити допомогу (замість чотирьох), додаткові 500 гривень за бустер з 14 березня і можливість оплачувати комуналку для окремих категорій

Уряд на засіданні 9 лютого ухвалив зміни до постанови щодо програми «єПідтримка», які забезпечать подальше розширення ініціативи.

Незабаром люди з інвалідністю І та ІІ груп зможуть витратити отримані в межах програми кошти на ліки, а люди з інвалідністю цих груп та особи від 60 років — на оплату житлово-комунальних послуг. Наразі в Україні понад 1 млн громадян з інвалідністю, які належать до І та ІІ груп.

Додаткові 500 грн від держави вакциновані бустером українці із 14 років зможуть отримати вже з 14 березня.

Уряд збільшив строк використання коштів — перераховані на картку 1000 грн потрібно буде витратити впродовж не 4, а 9 місяців з дня зарахування коштів на рахунки.

Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі громадяни України від 14 років, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Окрім того, з нещодавнім розширенням програми «єПідтримка» на підлітків уряд збільшив перелік цілей, на які можна витрачати кошти за програмою — до спорту, кіно, театрів, подорожей додали освітні курси, спортивні товари, шкільне приладдя та канцтовари, а також газети та журнали (друкарську продукцію).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь