Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Служба у справах дітей виконавчого комітету Чорнухинської селищної ради запрошує бажаючих стати кандидатом у патронатні вихователі.

Дата: 08.02.2022 15:47
Кількість переглядів: 386

Фото без опису

Коли біологічні сім’ї в Україні стикаються з труднощами та не можуть опікуватись своїми дітьми, часто вони вважають найкращим рішенням перевести дитину у заклад. Проте розлука з батьками або втрата батьків сама по собі є травмуючою подією, а влаштування в інтернатний заклад ще більше зумовлює стрес і переживання у цих дітей.

Тому задля того, аби зменшити ризики для дитини, у громадах зараз все більше практикується послуга патронатного виховання.

Фото без опису

 Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин. Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

Фото без опису

Як патронат допомагає дитині?

 - дитина зберігає контакти з родичами і друзями; 

- може ходити до тієї самої школи і жити в тій самій громаді;

- може спілкуватись з батьками у супроводженні фахівця із соціальної  

  роботи;

 - отримує належний догляд і умови для навчання і розвитку;

 - зазнає меншого стресу, ніж при поміщенні в інституційний заклад.

Небайдужі мешканці громади, які мають бажання та можливість допомогти дітям, що опинилися у складних життєвих обставинах, можуть звертатись до служби у справах дітей за адресою: сел.Чорнухи, вул. Центральна, 28, кабінет 9.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь