Чорнухинська територіальна громада

Полтавська область, Лубенський район

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України повідомляє

Дата: 03.02.2022 19:01
Кількість переглядів: 312

Михайло Федоров: Майже 1000 українськихшкілвпершепідключили в межах інтернет-субвенції

Віцепрем’єр-міністрМіністрцифровоїтрансформаціїУкраїни Михайло Федоров разом із командою проінспектуваврезультатиінтернет-субвенціїпід час робочоговізиту до села Сасинівка, щорозташоване в Пирятинськійгромаді на Полтавщині.

Швидкіснийінтернет у Сасинівці, де мешкаєтрохибільше як 500 людей, впершез’явивсязавдякипроєктуМінцифри «Інтернет-субвенція». Під'єднаношістьсоціальнихзакладів, середяких школа, садочок та бібліотека. Перевірка показала, що доступ до інтернетушвидкий та стабільний — у середньому 320 МБіт/с через Wi-Fi-мережу.

«‎Проєкт активно реалізовується, підключаються села та об?єктиінфраструктури, які до цьогоніколи не малиінтернету. Завдякиінтернету ми відкриваємоможливості для молоді. Майже 1000 українськихшкілвпершепідключили в межах інтернет-субвенції. І теперкожен школяр та житель села зможезнайтибільше для навчання та розвитку. Зараз займаємося реформою уроківінформатики, щобнадатищебільшезнань та інструментів для росту, і як результат — щебільшеможливостей».зазначив Федоров

У межах субвенціїминулого року для Пирятинськоїгромадивиділили 1 млнгривень для підключення 9 сіл. Керівництводофінансувалопроєктізмісцевого бюджету, тожїхнякількістьзросла до 12. Таким чином понад 3 тисячіукраїнцівізцієїгромадивпершезможуть провести оптичнийінтернет у своїдомівки.

Загалом у рамках інтернет-субвенціїбулопід'єднанопонад 2900 сіл, 6500 соцоб’єктів, середяких 930 шкіл. Цеможливість для дітей та вчителівздобуватизнання та можливості, а не тількиобмежуватисяпідручниками, якідоступні в селічигромаді. Такожвіндаєзмогузабезпечитинавчальнийпроцеспід час карантину.

Цього року проєктпродовжиться. Будутьоголошеніновітендери на підключеннясіл. Цедопоможеякомогашвидшедосягтиоднієї з головнихцілейМінцифринадати 95% населення доступ до швидкісногоінтернету. 

Такожучора в межах робочоїпоїздки команда Мінцифриперевірялаякістьмобільногозв’язку 
на трасіКиїв-Пирятин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь