Міністерство та Комітет цифрової трансформації України повідомляє

Дата: 03.02.2022 19:01
Кількість переглядів: 369

Фото без опису

Михайло Федоров: Майже 1000 українськихшкілвпершепідключили в межах інтернет-субвенції

Віцепрем’єр-міністрМіністрцифровоїтрансформаціїУкраїни Михайло Федоров разом із командою проінспектуваврезультатиінтернет-субвенціїпід час робочоговізиту до села Сасинівка, щорозташоване в Пирятинськійгромаді на Полтавщині.

Швидкіснийінтернет у Сасинівці, де мешкаєтрохибільше як 500 людей, впершез’явивсязавдякипроєктуМінцифри «Інтернет-субвенція». Під'єднаношістьсоціальнихзакладів, середяких школа, садочок та бібліотека. Перевірка показала, що доступ до інтернетушвидкий та стабільний — у середньому 320 МБіт/с через Wi-Fi-мережу.

«‎Проєкт активно реалізовується, підключаються села та об?єктиінфраструктури, які до цьогоніколи не малиінтернету. Завдякиінтернету ми відкриваємоможливості для молоді. Майже 1000 українськихшкілвпершепідключили в межах інтернет-субвенції. І теперкожен школяр та житель села зможезнайтибільше для навчання та розвитку. Зараз займаємося реформою уроківінформатики, щобнадатищебільшезнань та інструментів для росту, і як результат — щебільшеможливостей».зазначив Федоров

У межах субвенціїминулого року для Пирятинськоїгромадивиділили 1 млнгривень для підключення 9 сіл. Керівництводофінансувалопроєктізмісцевого бюджету, тожїхнякількістьзросла до 12. Таким чином понад 3 тисячіукраїнцівізцієїгромадивпершезможуть провести оптичнийінтернет у своїдомівки.

Загалом у рамках інтернет-субвенціїбулопід'єднанопонад 2900 сіл, 6500 соцоб’єктів, середяких 930 шкіл. Цеможливість для дітей та вчителівздобуватизнання та можливості, а не тількиобмежуватисяпідручниками, якідоступні в селічигромаді. Такожвіндаєзмогузабезпечитинавчальнийпроцеспід час карантину.

Цього року проєктпродовжиться. Будутьоголошеніновітендери на підключеннясіл. Цедопоможеякомогашвидшедосягтиоднієї з головнихцілейМінцифринадати 95% населення доступ до швидкісногоінтернету. 

Такожучора в межах робочоїпоїздки команда Мінцифриперевірялаякістьмобільногозв’язку 
на трасіКиїв-Пирятин.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь